Grant Thornton wordt erkende opleidingsorganisatie voor advocaten

15 november 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton is door de Nederlandse Orde van Advocaten aangemerkt als erkende opleidingsorganisatie.

Net als accountants en ‘certified management consultants’ hebben ook advocaten te maken met Permanente Opleiding. Advocaten hebben, in het kader van het onderhouden of ontwikkelen van kennis en kunde, de verplichting om jaarlijks opleidingspunten te behalen – het uitgangspunt is dat aan 20 PO-punten wordt voldaan.

Advocaten kunnen voor trainingen en cursussen kiezen uit verschillende opleidingsinstellingen, waarvan de meeste door de Nederlandse Orde van Advocaten – de brancheorganisatie voor de advocatuur – als erkende opleidingsinstelling zijn aangemerkt. Een van die partijen is Grant Thornton, met ongeveer 500 professionals in ons land een van de grotere onafhankelijke accountants- en adviesorganisaties van Nederland. 

Vanuit de Grant Thornton Academy voor Advocaten biedt het bureau cursussen op het gebied van Insolventie, Corporate Finance, Due Diligence, Forensic Investigation en Accountancy. Het curriculum van het bureau bestaat uit vijftien verschillende trainingen en wordt geleid door onder meer Dick Alblas (jurist en accountant), Peter den Hertog (registeraccountant), Wilfred van der Lee (registeraccountant), Mark Hoekstra (gecertificeerd forensisch IT-specialist), Peter Schimmel (registeraccountant) en Ludo Block (bestuurskundige).

Cursusaanbod - Grant Thornton Academy

Over de Academy activiteiten in de advocatuur zegt Grant Thornton: “Het is onze visie dat door het geven van cursussen aan advocaten(kantoren), vanuit kennisgebieden die aanvullend zijn aan de juridische dienstverlening van de advocatuur, kennisuitwisseling ontstaat die in het voordeel is van de cliënt. Daarom past het geven van cursussen in de strategie van Grant Thornton, die is gericht op een combinatie van zakelijk resultaat en tevredenheid in de door ons bestreken marktsegmenten.”