Marc Heemskerk van Mercer verkozen tot Actuaris van het Jaar

28 september 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Actuarieel Podium heeft Marc Heemskerk van adviesbureau Mercer uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2016. Heemskerk bleef in de finale Deloitte partner John Smolenaers voor. 

Gisteren, op de Actuarisdag in Zeist, reikte Het Actuarieel Podium, een initiatief van FTE Actuarieel, de vijfde editie van de Actuaris van het Jaar award uit. De prijs is een initiatief om actuarieel specialisten die een duidelijke voortrekkersrol vervullen in de profilering van de actuariële beroepsgroep, publiekelijk te waarderen.

Twee consultants – Marc Heemskerk en John Smolenaers – namen het dit jaar tegen elkaar op in de finale. De jury beoordeelde hen op basis van hun bijdrage aan het actuariële vakgebied, maatschappelijke relevantie en herkenbaarheid en visie op het vak. Daarnaast keek de jury naar hun leiderschap en de manier waarop Heemskerk en Smolenaers kennis overbrengen – een aspect dat volgens FTE Actuarieel steeds belangrijker wordt voor actuarissen. 

Marc Heemskerk verkozen tot Actuaris van het Jaar

Na een uitgebreide ‘due diligence’ op de casussen kroonde de jury, bestaande uit zes personen met verschillende achtergronden, Heemskerk als winnaar. De kersverse Actuaris van het Jaar is sinds 1992 werkzaam bij Mercer als adviseur en certificeerder. “Zijn duidelijke en heldere manier van communiceren over complexe zaken zoals FTK en de haalbaarheidstoets wordt door klanten en collega’s zeer gewaardeerd. Hij verplaatst zich uitstekend in zijn publiek en schakelt gemakkelijk tussen bestuur, deelnemers en anderen. Dit in combinatie met zijn gezonde dosis aan humor en relativeringsvermogen maakt hem een voorbeeld voor zijn collega’s”, aldus de jury.

Martin Meerkerk, Market Leader Mercer Benelux, laat weten trots te zijn op de erkenning, en voegt toe: “Marc is een visionair in het vakgebied. Zijn gedachtengoed voor en visie op het nieuwe pensioenstelsel is vanwege de grote maatschappelijke relevantie een veel gepubliceerd onderwerp. Dit gedachtengoed, waarvoor Marc ook al een aantal jaar veel lof ontvangt op het jaarlijkse pensioenfondsenseminar van Mercer, is inmiddels doorgedrongen tot de SER.”

Afgelopen jaar werd de Actuaris van het Jaar prijs in de wacht gesleept door Amba Zeggen, docent aan de Amsterdam Business School van de UvA. Voorgaande edities werden gewonnen door Falco Valkenburg (2014), Ad Kok (2013) en Jan Tamerus (2012).