Voormalig CRO van Reed Elsevier verbindt zich aan BDO Advisory

13 september 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vanaf 1 september is Arnout van der Veer aangesteld als Associate Partner bij BDO Advisory. De voormalig Chief Risk Officer van Reed Elsevier en huidige CFO van DTN gaat zich in zijn nieuwe rol focussen op het verder uitbouwen van de groeiende adviespraktijk van BDO voor corporates.

Arnout van der Veer is een professional met ruime ervaring op het snijvlak van risk en compliance, vooral opgedaan binnen snel veranderende, technologie- en datagedreven business omgevingen. Voordat Van der Veer in 2014 als zelfstandig adviseur actief werd en een aantal bestuursfuncties bekleedde, was hij tot eind 2013 Chief Risk Officer bij Reed Elsevier in Londen en daarvoor jarenlang partner bij KPMG in New York en Amsterdam. In 2010 werd hij tijdens de StrategicRISK Awards verkozen tot ‘European Risk Manager of the Year’ en ontving de afgelopen jaren meerdere awards voor management excellence. In 2013 stond hij in de top-50 van Nederlandse accountants op plek #12. 

Arnout van der Veer - BDO

Gedurende zijn loopbaan heeft Van der Veer meer dan dertig jaar aan international business en consultancy ervaring opgebouwd en is onder meer ingevoerd in gebieden als financial management, corporate finance, M&A & risk management, portfolio management, change management en cyber risks.

Sinds augustus is Van der Veer actief als CFO van Digital Thinking Network, een consultancyspeler op het gebied van scenario thinking, leadership en innovatie. Daarnaast koos Van der Veer begin deze maand ook voor een nieuwe uitdaging bij BDO Advisory, de adviespraktijk van accountants- en adviesorganisatie BDO. In zijn nieuwe rol als Associate Partner zal de ervaren manager zijn ruime kennis op het vlak van risicomanagement, internal audit, governance en compliance inzetten om de groeiende adviespraktijk van BDO verder uit te bouwen, met een focus op grote corporate klanten.