Alfred Algra in bestuur van Stichting Nationale Grote Clubactie

17 augustus 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Alfred Algra, oprichter van Mondriaan Management & Consultancy, is door Stichting Nationale Grote Clubactie benoemd tot bestuurslid. Algra zal de functie van penningmeester bekleden. 

De Grote Clubactie werd in 1972 bedacht door Pierre Claessens, chef-redacteur bij het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden. Tijdens de eerste Grote Clubactie werden er 55.000 loten in Tilburg verkocht. Het unieke van de Grote Clubactie is dat 80% direct naar de clubkas gaat, de resterende 20% gaat naar onder meer prijzen en het organiseren van de loterij. In 1977 brak de Grote Clubactie landelijk door in heel Nederland. In 2015 namen bijna 6.000 verenigingen deel aan de Grote Clubactie. Samen werden er 2,9 miljoen loten verkocht en werd er bijna €9 miljoen opgehaald.

Eerder deze maand voegde de stichting twee nieuwe leden toe aan zijn bestuur. Ruben Houkes (37), voormalig Olympisch sporter en directeur van 2Basics, is aangesteld als algemeen bestuurslid, terwijl Alfred Algra (54) de rol van penningmeester gaat vervullen. Algra, woonachtig in Goirle, is oprichter van Mondriaan Management & Consultancy, een gespecialiseerd managementadviesbureau voor het MKB. Daarvoor werkte hij jarenlang in de bankensector, in zijn laatste rol als senior manager bij ING. 

Grote Clubactie

Over zijn nieuwe nevenfunctie zegt Algra: “De Grote Clubactie maakt zich hard voor een financieel gezond verenigingsleven; daar draag ik als penningmeester graag mijn steentje aan bij.”

Naast Houkes en Algra bestaat het bestuur van Stichting Nationale Grote Clubactie verder uit Roos Zwetsloot, Mark van Vlerken en Larry van der Schoor (partner bij Brown Paper Company).

* Houkes is voormalig judoka in de categorie tot 60 kg. Op het WK 2007 in Rio de Janeiro werd hij wereldkampioen in zijn klasse en tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking won hij de bronzen medaille. Hij is momenteel directeur van 2Basics, een marketingbureau gespecialiseerd in relaties tussen merken en sporters. Daarnaast is Houkes bestuurslid van de Stichting Spieren voor Spieren en Topjudo Kenamju.