EY en PwC betrokken bij Amsterdam Capital Week

22 augustus 2016 Consultancy.nl
Profielen
Meer nieuws over

Van 26 tot 30 september 2016 vindt de Amsterdam Capital Week (ACW) plaats, een evenementenreeks van meer dan 25 evenementen in Amsterdam waarbij ruim 500 investeerders in contact worden gebracht met meer dan 2.000 startups. Vanuit de adviesbranche hebben EY en PwC zich verbonden aan verschillende onderdelen van de evenementenweek. 

In 2015 werd voor het eerst in Amsterdam de Amsterdam Capital Week georganiseerd. De Amsterdam Capital Week is een initiatief van StartupAmsterdam, een ecosysteem van startups in en rondom Amsterdam dat bijdraagt aan de positie van Amsterdam als startuphoofdstad van de Europese westkust. Amsterdam Capital Week is een week van evenementen gefocust op startups en de financiering daarvan door investeerders. Het idee ontstond volgens de initiatiefnemers vanuit de ambitie om “startups ‘echt’ in connectie te brengen met bronnen van kapitaal en ruimte te creëren waar startups en investeerders elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en waar ideeën gepitcht kunnen worden.”

Van 26 tot en met 30 september wordt in 2016 de tweede editie van de evenementenweek georganiseerd. Dit jaar bestaat de week uit een reeks van meer dan 25 evenementen verspreid over Amsterdam. Naar verwachting zullen ruim 2.000 startups van over de hele wereld afreizen naar onze hoofdstad om in contact te komen met meer dan 500 investeerders, angel investors, venture capitalists en crowdfunders. Om bij te dragen aan de evenementen tijdens de Amsterdam Capital Week hebben twee spelers uit de Nederlandse adviesbranche zich aan verschillende evenementen verbonden: 

Amsterdam Capital Week

PwC
Big Four-accountants en adviesorganisatie PwC heeft zich verbonden aan Fast Growth Icons, een invitation-only event voor snelgroeiende scale-ups. Tijdens het evenement zullen oprichters van bedrijven die in korte tijd hun inkomsten zagen groeien naar 100 miljoen dollar of meer hun inzichten delen met de aanwezige scale-ups. “Noord-Europa brengt steeds meer snelgroeiende bedrijven met aanzienlijke omvang voort. Door ons event nu ook naar Amsterdam te brengen, helpen we hen bij hun internationale ambities”, aldus Ben Fletcher, initiatiefnemer van Fast Growth Icons. Volgens PwC geeft de samenwerking “een extra dimensie aan het event”, dat dit jaar voor het eerst zal plaatsvinden in Amsterdam. Tijdens het evenement zal PwC de aanwezige scale-ups ondersteunen bij hun internationale groeiambities, en deze ‘snelgroeiers’ toegang bieden tot het wereldwijde PwC-netwerk en internationale programma’s zoals de PwC Accelerator.

“We zijn zeer verheugd over de samenwerking met PwC in Nederland, onder meer vanwege hun lokale kennis en expertise”, aldus Fletcher. Ilja Linnemeijer, Technology Leader bij PwC in Nederland, voegt toe: “Door deze samenwerking breidt PwC haar betrokkenheid in het ecosysteem van de Europese start- en scale-ups verder uit. We zijn al partner van de Britse versie van Fast Growth Icons, en zijn blij dat het event nu ook naar Amsterdam komt. Snelgroeiende bedrijven zijn een belangrijke motor van economische groei. Door deze samenwerking kunnen we jonge bedrijven nog beter helpen bij hun internationale expansiedrift.”

EY
Naast PwC heeft ook branchegenoot EY zich verbonden aan Amsterdam Capital Week. De accountants- en adviesorganisatie heeft zich als sponsor en partner verbonden aan Get in the Ring, een van oorsprong Nederlands evenement waar ondernemers hun ideeën pitchen voor een groep investeerders vanuit een ronde ‘box-ring’. In de loop van 2015 en 2016 is het evenement al in meer dan 80 verschillende landen georganiseerd en dit aantal zal in de rest van het jaar naar verwachting nog verder stijgen naar 100 landen. 

Ook organiseert EY op 30 september voor impact entrepreneurs de sessie 'Access to Finance, business without borders'. De sessie is bedoeld voor ondernemers die moeite hebben met het aantrekken van financiering. De nadruk van de sessie ligt op organisaties die zakendoen in/met opkomende landen.