BDO koopt Fins M&A adviesbureau Consilium Corporate Finance

12 augustus 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO Finland heeft Consilium Corporate Finance overgenomen en heeft daarmee zijn regionale corporate finance en M&A adviescapaciteiten versterkt. Het certificaat van Consilium Corporate Finance als adviseur voor de First North aandelenbeurs komt hiermee in handen van de Finse landenorganisatie van het accountants- en advieskantoor. 

Opgericht in 2005 is Consilium Corporate Finance een in Helsinki gevestigd corporate finance adviesbureau, dat fungeert als een gecertificeerd adviseur voor First North, de alternatieve aandelenbeurs voor kleinere bedrijven in Scandinavië. Consilium staat onder leiding van Directors Pekka Lindholm en Tuomo Alamäki.

Met de overname van het corporate finance kantoor breidt BDO Finland zijn aanwezigheid in het Scandinavische land uit. Het betekent vooral een versterking op het gebied van BDO’s M&A adviescapaciteit, in een periode waarin de M&A-activiteit in Scandinavië en de rest van de wereld hoogtijdagen beleeft. Bovendien vormt de certificering om advies te leveren aan First North een belangrijke uitbreiding voor BDO’s capaciteiten.

Lindholm, een van de medeoprichters van Consilium en voormalig Managing Director van Coopers & Lybrand Consulting, maakt de overstap naar BDO Finland waar hij is aangesteld als Director Corporate Finance. Lindholm heeft gedurende zijn loopbaan voor diverse organisaties gewerkt, waaronder ook Nokia Data waar hij actief was als Product Manager en Management Consultant. Alamäki startte in 2009 als Senior Partner voor Consilium, en werkte daarvoor ruim twintig jaar voor Nokia in verschillende leidinggevende functies op het gebied van onder meer finance, strategische planning en business development.

BDO koopt Fins M&A adviesbureau Consilium Corporate Finance

Hannu Riipi, Managing Partner van BDO Finland, geeft in een reactie aan de twee voormalige Consilium partners “met open armen” te verwelkomen bij BDO. “Met hun komst naar ons kantoor versterken we ons dienstenaanbod op het gebied van fusies en overnames, dat een essentieel element vormt voor onze groeistrategie in Finland. Met deze stap voegen we twee vooraanstaande investment banking experts toe aan onze gelederen, die beiden over een uitstekende reputatie beschikken.”

“Onze klanten zullen de lokale, hands-on service die zij waarderen blijven ontvangen, en zullen bovendien toegang hebben tot de bredere expertise en middelen waarin BDO’s wereldwijde netwerk kan voorzien”, voegt Lindholm toe. “BDO kent een unieke positionering om uitzonderlijke diensten te kunnen leveren aan vooraanstaande middelgrote bedrijven in de Finse markt.”

Anders Heede, CEO EMEA bij BDO, feliciteert BDO Finland met de overname. “Deze stap verstevigt BDO’s positie in een belangrijke markt en zal voortbouwen op de reeds indrukwekkende prestaties van het bureau van de afgelopen jaren. Het bevestigt ons streven om onze adviesdiensten verder uit te breiden en verstevigt de reputatie van het netwerk.”