SPIE Group schakelt Atos in voor SAP S/4HANA systeemimplementatie

10 augustus 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Duitse technische dienstverlener SPIE Group heeft Atos ingehuurd om een nieuw ERP systeem te ontwerpen en te implementeren. Na de lancering van het systeem, zal de van oorsprong Franse ICT-dienstverlener tevens verantwoordelijk zijn voor de hosting van het SAP S/4HANA systeem voor de komende drie jaar.

Met meer dan 38.000 werknemers in 38 landen, en met een omzet van €5,3 miljard, is SPIE Group een van ’s werelds grotere technische dienstverleners in het energie en infrastructuur landschap. De diensten van het bureau omvatten onder meer Mechanical en Electrical Services, Technical Facility Management en IT-diensten voor gebouwen, fabrieken en infrastructuur. 

Om zijn prestatiemanagement te verbeteren heeft SPIE Group onlangs een grootschalige digitale transformatie ingezet, gericht op het transformeren van zijn IT-infrastructuur. Een van de belangrijkste onderdelen van het plan is de transitie naar een nieuw, efficiënter ERP systeem. Om deze doelstelling te bereiken heeft SPIE een programma opgezet, waarin zijn business units in Duitsland, Hongarije, Polen en Zwitserland (5.900 werknemers; €901 miljoen omzet) de transitie zullen ondergaan naar een ERP-systeem op basis van SAP S/4HANA. 

Het vervangen van de bestaande systemen zal, volgens de CIO van het bedrijf, de efficiëntie verhogen en kosten besparen door een “centrale, flexibele en agile planning van processen en middelen” voor alle business units in de regio. SPIE zal dan kunnen profiteren van een standaard ERP-oplossing met snelle toegang tot alle databases. Hierin worden betere verbanden gelegd tussen individuele componenten en maken meer complexe analysemethoden het mogelijk om vanuit data real-time inzicht te geven in relevante businessinformatie. Het nieuwe systeem zal daarnaast dienstverlenend personeel toegang verschaffen tot voor hen relevante data door middel van mobiele apparaten – een optie die naar verwachting zowel voor meer sales als voor synergievoordelen zal zorgen.SPIE-GroupOm te begeleiden bij het ontwerp en de implementatie van de SAP S/4HANA implementatie, heeft SPIE de hulp in geroepen van Atos. Het technologie en consultancybedrijf is al lange tijd SAP Partner en kan bogen op diepgaande ervaring met de systemen van het ERP-bedrijf. Bovendien zijn de servers van Atos gecertificeerd als ‘HANA platforms by SAP’, een onderscheidende factor ten opzichte van de concurrentie tijdens aanbestedingsprocedure. “Bij het uitkiezen van onze IT dienstverlener, was een van de argumenten voor het kiezen van Atos dat het bedrijf ons bij elke stap zal bijstaan, van de uitrol tot de uitvoering”, aldus Markus Holzke, Managing Director van SPIE.

Winfried Holz, CEO van Atos Duitsland, vertelt in een reactie: “We zijn zeer verheugd om SPIE bij te staan tijdens zijn digitale transformatie met de uitrol van een op de toekomst gericht ERP systeem. SPIE zal profiteren van ons geïntegreerde dienstenaanbod, evenals onze langdurige en ruime ervaring in het SAP landschap en binnen de dienstensector.” De uitrol van het nieuwe IT-systeem zal naar planning tegen het einde van 2017 zijn voltooid. Tegen die tijd zullen zo’n 5.500 werknemers in de regio gebruikmaken van de SAP S/4HANA oplossing.

Gerelateerd: Atos helpt Siemens met wereldwijde uitrol SAP HANA.