Aon promoveert Michiel van Meer en trekt Otto Bekouw aan

27 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aon heeft twee senior benoemingen bekendgemaakt. Michiel van Meer is gepromoveerd tot directeur Human Resources Benelux, Otto Bekouw is aangetrokken van buitenaf, hij gaat per 1 september 2016 als Strategic Global Account Executive aan de slag.

Michiel van Meer (38) heeft in zijn loopbaan ruime ervaring opgedaan bij verschillende grote bedrijven, waaronder Ahold, ASR en Fortis Insurance Netherlands. Als senior HR business partner was hij verantwoordelijk voor het begeleiden van reorganisaties, management development programma’s en leiderschapsontwikkeling, teamontwikkeling en medewerkersbetrokkenheid. Sinds januari 2013 is hij werkzaam binnen Aon als HR Manager, waarbij hij zich richt op het bedrijfsonderdeel Aon Risk Solutions. 

Per 1 april jongstleden is Van Meer gepromoveerd tot directeur Human Resources Benelux bij Aon. Hij treedt eveneens toe tot het Management Committee van de verzekeringsmakelaar en risicoadviseur. Van Meer wordt verantwoordelijk voor de HR-strategie van Aon en zal zich met name richten op het aantrekken van talent, het ontwikkelen van medewerkers en teams, en beloning en vitaliteit. Van Meer volgde Dorine Wekking op, die haar carrière elders heeft voortgezet. 

Marc van Nuland, sinds maart dit jaar country manager van Aon Nederland en directievoorzitter van Aon Risk Solutions, is blij met de benoeming en wenst Van Meer veel succes met het vervullen van zijn nieuwe positie. Met de toetreding van de HR directeur bestaat het Management Committee van Aon Nederland uit Marc van Nuland, Rene Mandos, Pascal Hogenboom, Rogier Sparreboom, Bob Reichenfeld, Ronald Boer en Michiel van Meer.Michiel van Meer en Otto Bekouw - AonOtto Bekouw (44) neemt jarenlange ervaring mee vanuit verschillende grote bedrijven. In zijn laatste rol bij Royal Philips als hoofd Insurance & Risk Management was hij verantwoordelijk voor het wereldwijde verzekeringsprogramma, Risk Engineering en employee benefits. Ook was hij tot 2014 als vicevoorzitter verbonden aan de NARIM (Nederlandse Associatie van Risk & Insurance Managers) en won hij in 2015 de NARIM Award.

Per 1 september 2016 gaat hij bij Aon als Strategic Global Account Executive het Global Accounts team versterken. Zijn taak is gericht op het verstevigen van de dienstverlening bij bestaande relaties en business development. Stefan Weda, directielid van Aon Risk Solutions, over de versterking. “Met Otto hebben we een absoluut zwaargewicht binnengehaald die zijn sporen in de risico- en verzekeringsmarkt ruimschoots heeft verdiend. Hiermee versterken wij onze positie als marktleider in de Nederlandse en internationale markt. Otto brengt waardevolle expertise mee op het vlak van verzekeringen en risicomanagement, met name vanuit klantzijde. Dit zorgt ervoor dat we nog beter aansluiting vinden bij klantbehoeften.”