AAFM tak van Avans Hogeschool sluit partnership met BDO

27 juli 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Avans Hogeschool heeft een samenwerking afgesloten met BDO. De komende vier jaar gaan de twee partijen intensief samenwerken binnen het financieel-economisch domein, met als belangrijkste doelstelling het creëren van een duurzame koppeling tussen de praktijk en de theorie.

De afgelopen jaren hebben de accountants- en adviesorganisatie en de onderwijsinstelling met regelmaat de handen ineen geslagen. Zo heeft BDO diverse gastcolleges en voorlichting verzorgd, en nemen adviseurs van het bureau deel in de werkveldadviesraad van Avans. De onderwijsinstelling levert in ruil daarvoor onder meer een stroom aan talentvolle studenten voor het invullen van stage- en afstudeerplaatsen en promoot BDO tijdens carrière evenementen.

Voortbouwend op het succes van de samenwerking hebbend de partijen besloten om deze naar een hoger niveau te tillen. “Door deze overeenkomst wordt een structurele samenwerking een feit”, aldus Ruud Vrolijk van BDO. De partnership, die op woensdag 6 juli is ondertekend door vertegenwoordigers van BDO en Avans, heeft met name betrekking op de financiële onderwijspraktijk van de instelling, de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM).

Avans Hogeschool sluit partnership met BDO

René Theunis van Avans Hogeschool: “Met de ondertekening behoort BDO tot één van de preferred partners van AAFM. Partnership is een van onze kernwaarden. Duurzame relaties aangaan leidt op langere termijn tot de beste resultaten en geldt als een win-winsituatie voor de betrokken partijen.” 

Vrolijk voegt toe: “BDO vindt het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de beroepsgroep. Binnen deze samenwerking kunnen we daar concreet vorm aan geven bijvoorbeeld door gastcolleges te verzorgen, deel te nemen aan careerevents en door contacten te onderhouden met studieverenigingen. Daarnaast is het van meerwaarde om elkaars behoeftes op elkaar af te stemmen als het gaat om het opleiden dan wel werven van geschikte financiële en bedrijfskundige professionals in de toekomst.”