Willis Towers Watson lanceert consultancytak in Puerto Rico

22 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Wereldwijde zakelijke dienstverlener Willis Towers Watson heeft zijn dienstportfolio in Puerto Rico uitgebreid met een nieuwe consultancytak. De consultancydiensten vormen een aanvulling op de reeds in het land aanwezige dienstenportefeuille. 

Na de fusie tussen Willis Group en Towers Watson begin dit jaar is het gecombineerde bedrijf Willis Towers Watson, als onderdeel van zijn integratie roadmap, op zoek naar manieren om de beide kantoren netwerken te combineren en de dienstverlening van landenorganisaties op te schalen. Het Amerikaanse bedrijf, dat gevestigd is in Arlington, Virginia heeft een personeelsbestand van ruim 39.000 werknemers in 120 landen, en is goed voor een omzet van $8,2 miljard. 

Het laatste land waar het dienstenaanbod uitgebreid wordt als gevolg van de megadeal is Puerto Rico – een land met ongeveer 3,5 miljoen inwoners. Willis Towers Watson doet al jaren zaken in het land, voornamelijk via zijn relatie met Fulcro Insurance Group, een lokale dienstverlener gevestigd in de hoofdstad San Juan. De geleverde diensten maakten deel uit van het aanbod van Willis Group, en zijn daarom voornamelijk gericht op de reinsurance en brokerage markt.

Willis Towers Watson lanceert consultancytak in Puerto Rico

Onlangs heeft Willis Towers Watson een vergunning gekregen van een van Puerto Rico’s bestuursorganen, de Insurance Commissioner Office & National Association of Insurance Commissioners, om een nieuw kantoor te open en zijn activiteiten in het land uit te breiden. Als onderdeel van de uitbreiding heeft het bureau zijn proposities in het land aangevuld met management consulting, evenals consultancydiensten gericht op de gezondheidszorg en de verzekeringsbranche.

Eric McMurray, hoofd van de US Atlantic & South regio voor Health and Benefits bij Willis Towers Watson, zegt ‘zeer verheugd’ te zijn met de kansen die het bedrijf worden geboden in het land. “Het behaagt ons dat wij de activiteiten van Willis Towers Watson in Puerto Rico kunnen uitbouwen en consultancydiensten gericht op het verbeteren van de efficiëntie van de bedrijfsvoering mogen introduceren.”

Het nieuwe kantoor zal worden geleid door Ivette Ortiz, leider van de Health & Benefits praktijk in Puerto Rico. De nieuwe activiteiten zullen zich in eerste instantie focussen op het ontwerpen en implementeren van health care delivery solutions voor grote bedrijven en multinationals. Daarnaast worden diensten aangeboden op het gebied van werknemer-gesponsorde pensioenplannen, prestatie metingen en het monitoren van talent en beloningsstrategieën. “Puerto Rico is een markt die afhankelijk is van relaties, en de diepgaande lokale kennis van ons team in combinatie met de mogelijkheid om de internationale middelen van Willis Towers Watson te benutten, plaatsen ons in een goede positie om succes te faciliteren voor onze klanten”, aldus Ortiz.