Lamon Bedrijfshygiëne en Lameijer Exon in handen van Anticimex

18 juli 2016 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Anticimex, een internationale specialist in het bestrijden van ongedierte, heeft twee branchegenoten in ons land overgenomen: Lamon Bedrijfshygiëne en Lameijer Exon. Koper Anticimex werd begeleid door adviseurs van Deloitte en DLA Piper, Alfa Consultants voorzag de verkopers van fusie en overname advies.

Lamon Bedrijfshygiëne is sinds 1947 gespecialiseerd in het bestrijden van vocht, ongedierte, schimmels en zwam. Lameijer Exon richt zich op ongediertepreventie voor de zakelijke klant. Beide, van oorsprong familiebedrijven, zijn gevestigd in Tynaarlo en behoren tot de grotere dienstverleners in het segment.

Vanwege het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd besloot de eigenaar van Lamon Bedrijfshygiëne en Lameijer Exon om beide ondernemingen van de hand te doen. Om het verkooptraject in goede banen te leiden schakelde hij de hulp in van Alfa Consultants (onderdeel van Alfa Accountants- en Adviseurs) – hij wordt op financieel en fiscaal vlak al jaren bijgestaan door de accountants- en adviesorganisatie uit Nijkerk. “Met name onze kennis van de markt voor ongedierte bestrijding gaf de doorslag om voor onze diensten te kiezen”, aldus Frank van Ee, Directeur van de corporate finance praktijk van Alfa. 

Lamon Bedrijfshygiene en Lameijer Exon in handen van Anticimex

De adviseurs namen verschillende targets onder de loep, waarbij Anticimex – met meer dan 3.600 medewerkers in 16 landen wereldwijd een van de grotere spelers in de markt – als meest geschikte partner uit de bus kwam. Met de overname van de twee Nederlandse organisaties bouwt het Zweeds bedrijf (opgericht in 1934) haar dienstverlening in ons land fors uit. “Deze overname is een mijlpaal voor Anticimex in Nederland. Beide bedrijven verlenen diensten van hoge kwaliteit, zijn zeer klantgericht in hun aanbod en werken met een bekwaam en gemotiveerd team. Hiermee benadrukken we de groeiambitie in Nederland op het gebied van oplossingen voor plaagdierbeheersing en hygiëne”, aldus Dick Bisschop, Managing Director van Anticimex Nederland.

Daarnaast betreedt Anticimex door de dubbelde bedrijfsovername de snelgroeiende markt van zwambestrijding, “een uitstekende aanvulling op de bestaande dienstverlening”, vervolgt Bisschop. Hij werd tijdens het overnameproces bijgestaan door dealmakers van Big Four kantoor Deloitte en advocatenkantoor DLA Piper.

Over de deal met de internationale partner zegt Van Ee: “Bij ons werken fiscale, juridische en bedrijfseconomische adviseurs bovendien vanuit een team. Dat leidt ertoe dat we ook richting een buitenlandse strategisch koper heel snel kunnen schakelen.”

Lamon Bedrijfshygiëne en Lameijer Exon gaan beide onder eigen naam verder.