Automotions neemt duurzaam leasebedrijf Kyotolease over

20 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Automotions heeft duurzaam leasebedrijf Kyotolease ingelijfd. Als onderdeel van de transactie gaat Kyotolease onderdeel uitmaken van Zuid-West Lease, een van de business units van de automobiliteitsgroep uit Goes.

Sinds 2000 geeft Hans Braamse leiding aan een autolease maatschappij. Zo’n vijf jaar na de oprichting besloot hij – Braamse is gegrepen door het belang van verduurzaming in de autobranche – om het autoleasebedrijf om te dopen naar Kyotolease, een leasemaatschappij met een nadrukkelijk groen oogmerk. “De naam Kyotolease hebben we bedacht naar aanleiding van het verdrag van Kyoto dat afspraken vastlegde omtrent de vermindering van broeikasgassen in de wereld”, aldus Braamse.

Kyotolease was in de markt één van de voorlopers op het gebied van duurzaam rijden. Zo begon het Zeeuws bedrijf enkel met wagens die op plantaardige olie liepen en richt het bedrijf zich anno 2016 specifiek op het verleasen en verhuren van groene leaseauto's (auto’s aangedreven door alternatieve brandstoffen en elektrische auto’s). “Het duurzame karakter is ver doorgevoerd in de organisatie. Zo is de leasevloot gefinancierd met groen geld van de Triodos Bank, een bank met de focus op duurzaam ondernemen”, stelt de oprichter.

Automotions neemt duurzaam leasebedrijf Kyotolease over

De afgelopen jaren is Kyotolease – mede gestuwd door de toenemende vraag vanuit de markt naar duurzame mobiliteit – gegroeid tot een van de grotere spelers in het niche segment voor duurzame leaseauto’s. Om verder vorm te kunnen geven aan de groeidoelstellingen van het Zeeuws bedrijf besloot Braamse begin dit jaar om op zoek te gaan naar een strategische samenwerkingspartner. Hiervoor schakelde hij de hulp in van DRV Corporate Finance, de fusie- en overname bemiddelingspraktijk van accountantskantoor DRV. De M&A adviseurs – het traject werd begeleid door Pieter Poortvliet (Partner) en Martijn Verhoeven (Junior Adviseur) – kregen verschillende selectiecriteria mee van Braamse, waaronder het continueren van het duurzame gedachtegoed van Kyotolease.

Na een uitgebreid selectietraject viel de keuze op Zuid-West Lease, de leasetak van Automotions, een automotive speler met 15 locaties en 400 medewerkers in de regio Zuidwest Nederland. De verschillende bedrijven van Automotions zijn de officiële dealer van zeven bekende merken Opel, Fiat, Alfa Romeo, Mercedes-Benz, Peugeot, Volvo, Smart en reparateur van Saab en Chevrolet.

Voor Zuid-West Lease is de overname van Kyotolease strategisch van aard. Met de overname zet het bedrijf uit Goes een belangrijke stap binnen het groeisegment van alternatief aangedreven auto’s. Voor Kyotolease levert de krachtenbundeling de financiële armslag om haar marktaandeel in de groene lease verder te vergroten.

Gerelateerd: Autoverkoop stijgt naar half miljoen, top 10 autodealers winnen terrein.