Accenture koopt Duits digital consultancybureau dgroup

06 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft het Duitse digital transformation en management consultancybureau dgroup overgenomen. De overname betekent voor Accenture een versterking van zijn retail en consumer goods digital consulting capaciteit in Duitstalige markten. Ongeveer zestig consultants maken de overstap van dgroup naar de digital praktijk van Accenture.

Opgericht in 2001 is dgroup een in Duitsland gevestigd management en digital consultancybureau. Het bureau, dat sinds 2013 de krachten heeft gebundeld met e-commerce bureau Mindwyse, levert advies op het gebied van end-to-end digital transformation en begeleidt diverse klanten bij hun digitale implementaties. dgroup, dat vorig jaar door Duits business platform brand eins werd erkend als ‘top tier consultancy’, heeft circa zestig professionals in dienst, die werkzaam zijn vanuit kantoren in Hamburg en Düsseldorf.

Als onderdeel van zijn wereldwijde strategische focus op het uitbreiden van zijn digital transformation expertise, heeft Accenture voor een onbekend bedrag dgroup overgenomen. De overname stelt de dienstverlener in staat om zijn dienstenaanbod te verbreden, voornamelijk voor klanten in de retail- en consumentengoederensector. Bovendien versterkt de overname Accenture’s dienstenportfolio op het gebied van e-commerce en multichannel diensten, online marketing en analytics, applicatieontwikkeling, IT-architectuur en projectmanagement.

dgroup - Enabling digital transformation

Michael Brückner, Managing Director voor de DACH-regio (Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland) bij Accenture vertelt: “De combinatie van dgroup’s ervaring in de lokale markt met Accenture’s wereldwijde bereik, sectorkennis en technologische expertise zullen Accenture’s vaardigheden en talent op het gebied van digital en management consulting versterken, en brengt een zeer vaardig team samen dat zich toespitst op digital excellence.” Volgens Brückner zal de overname niet alleen in het voordeel zijn van klanten in de regio, maar zal deze Accenture ook in staat stellen om zijn klanten wereldwijd beter te bedienen op het gebied van digitale transformaties. 

Mathias Gehrckens, mederoprichter en Managing Partner van dgroup, voegt toe: “dgroup heeft een gevestigde reputatie op het gebied van agile benaderingen voor digitale transformatie en implementatie in Duitsland. We zijn verheugd ons bij de wereldwijde Accenture familie aan te sluiten en onze kennis en expertise toe te voegen aan Accenture’s wereldwijde capaciteiten. Samen zullen we nieuwe waarde toevoegen aan een breder klantenbestand.”

Eerder dit jaar heeft Accenture OPS Rules overgenomen, een analytics consultancybureau uit de VS, evenals het Nederlandse CRMWaypoint.