Marktonderzoeksbureau BrainJuicer opent kantoor in Australië

15 juli 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Marktonderzoeksbureau BrainJuicer heeft een kantoor in Australië geopend, in lijn met de groeiende vraag in het continent naar zijn belangrijkste diensten. Het nieuwe kantoor zal worden geleid door de nieuwe Managing Director Ed Harrison, sinds 2013 actief bij het bureau en tot voor kort actief als Senior Client Director.

Opgericht in 1999 en met het hoofdkantoor gevestigd in Londen, is BrainJuicer een middelgroot marktonderzoeksbureau met wereldwijd meer dan 150 professionals in dienst. BrainJuicer is actief in onder meer Brazilië, China, India, Singapore, Frankrijk, Duitsland, Nederland (Rotterdam), Zwitserland en de Verenigde Staten (Chicago, Los Angeles, Miami en New York). In Nederland bestaat het team uit vijf professionals, onder leiding van Country Director Ellen de Kruijf*.

Sinds de start heeft BrainJuicer een doel: het opnieuw uitvinden van marktonderzoek. BrainJuicer hanteert een naar eigen zeggen unieke aanpak, waarin het marktonderzoek en advertisingoplossingen combineert met de principes van gedragswetenschappen. BrainJuicer “vertaalt doorbraken in psychologie, gedragseconomie en sociale wetenschappen naar kwantitatieve en kwalitatieve online onderzoeks- en advertising technieken, waarmee het gedrag van mensen beter voorspeld kan worden.” En dat moet opdrachtgevers onder de streep voordelen opleveren. De belangrijkste flagship dienst van BrainJuicer is hun zogeheten ‘System 1 Operating System for Building Profitable Brands’, een concept dat volgens het bureau klanten helpt om “winstgevende merkgroei” te realiseren**.

Brainjuicer - Australië

BrainJuicer stelt gespecialiseerd te zijn in het helpen van klanten bij hun communicatie- en innovatieprogramma’s en te werken met veel van ’s werelds grootste inkopers van advertising en marktonderzoek. Het bureau kent naar eigen zeggen verder een goede reputatie in de markt en wordt gezien als een kennisleider en change agent. In Nederland behoort BrainJuicer tot de 50 belangrijkste marktonderzoeksbureaus.

Onlangs besloot het marktonderzoeksbureau een nieuwe vestiging te openen in Australië. BrainJuicer heeft de afgelopen periode de vraag naar zijn System 1 diensten flink zien toenemen op het continent en de kantooropening ligt in lijn met die ontwikkeling. “Aangezien er veel vraag komt vanuit Australische bedrijven was het in onze ogen tijd om een nieuw kantoor te openen”, aldus John Kearon, oprichter van BrainJuicer.

De leiding van het nieuwe kantoor ligt in handen van ervaren professional Ed Harrison. Hij is sinds 2003 werkzaam bij BrainJuicer, waar hij destijds werd aangesteld als Research Executive en later uitgroeide tot Senior Client Director, zijn meest recente rol. Inmiddels is Harrison naar Sydney verhuisd om het Australische kantoor te leiden als Managing Director. Kearon over de keuze voor Harrison: “We mogen ons gelukkig prijzen dat het Australische kantoor geleid wordt door een vakkundig en ondernemend iemand als Ed.”

* Het team in Nederland bestaat verder uit: Renate de Vulder (Research Consultant), Nienke Onderwater (Research Associate), Sascha Oosterbaan (Graphics Executive) en Jeroen Versijde (Research Consultant).

** BrainJuicer biedt daarnaast een reeks aan diensten waaronder (op het snijvlak van) Brand Strategy, Brand Execution, Brand Tracking, Concept Testing, Communications Testing en Ad Testing.