André Holwerda Director Financial Services bij Turner

12 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

André Holwerda is bij Turner gestart als Director Financial Services. De ervaren professional is afkomstig van KPMG waar hij zo’n vijftien jaar werkzaam was, in zijn laatste rol als Program Director Transformations binnen de Advisory praktijk. In zijn nieuwe rol werkt Holwerda met en voor relaties van Turner aan de diepgaande transformatie van de financiële sector en houdt hij zich bezig met projecten in de zorg.

Na zijn studie economie in Groningen startte André Holwerda (45) zijn loopbaan bij Fortis Nederland. Na een periode bij SNS Reaal begon hij vervolgens in 2000 bij Big Four kantoor KPMG. Daar was Holwerda onder meer betrokken bij due diligence trajecten, fusies en integraties, kostenbesparingstrajecten en grote transformatieprojecten. Tijdens zijn periode bij KPMG was hij in diverse rollen werkzaam binnen een aantal services lines van Advisory (Transaction Services, Management Consulting) en rondde hij ook post docs af in management accounting en financial management aan de VU in Amsterdam.

In zijn meest recente functie bij KPMG vervulde Holwerda de rol van Program Director Transformations. De transformatiepropositie vormt een van de strategische kerngebieden van het Big Four accountants- en advieskantoor (‘Strategic Global Initiatives’). Met het oog op grote transformaties was Holwerda onder meer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van businessplannen en de executie hiervan binnen de Nederlandse markt.

Andre Holwerda - Turner

Onlangs koos Holwerda voor een nieuwe uitdaging en sloot zich aan bij Turner, een organisatieadviesbureau uit Leusden gespecialiseerd in strategie-implementatie. “Onze missie is het duurzaam realiseren van financiële en operationele prestatieverbeteringen van organisaties en daarmee van de mensen die er werken”, aldus Turner. In zijn nieuwe rol zal Holwerda werken met en voor relaties van Turner aan de diepgaande transformatie van de financiële sector en zal hij zich bezighouden met projecten in de zorg.

Als reden voor zijn overstap naar Turner geeft Holwerda aan dat “Turner als geen ander de synthese tussen analyse en verandermanagement combineert, waardoor transformaties ook echt slagen.” Ook wijst hij op de authenticiteit van het Turner team, ten aanzien van de “aandacht voor klanten en voor elkaar”. Volgens Turner wil Holwerda “in de markt herkend worden als dé adviseur voor transformaties”, of het nu gaat om het opstellen en realiseren van nieuwe business cases of herinrichting van processen of de organisatie of het begeleiden van integratie- en separatieprojecten rondom fusies en overnames.