Twee nieuwe Lean Six Sigma consultants voor Bureau Tromp

04 juli 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Amsterdamse adviesbureau Bureau Tromp heeft onlangs haar team versterkt met twee nieuwe Lean Six Sigma consultants: Ivar Rameijs en Roos Spanjer. Met de uitbreiding groeit het team van Bureau Tromp naar ruim 15 professionals.

Bureau Tromp is een specialist op het gebied van de Lean Six Sigma methodiek. De afgelopen jaren is het bureau sterk gegroeid, deels door de toenemende populariteit van Lean werken (het continu verbeteren van processen en “verspillingen”) in verschillende branches, deels door het volgens eigen zeggen onderscheidende businessmodel van het Amsterdamse bureau. Bureau Tromp biedt Lean consultancy diensten aan en daarnaast ook open- en incompany Lean trainingen (Yellow Belt, Green Belt, Black Belt en Master Black Belt).

Om aan de groeiende vraag naar zijn diensten te kunnen voldoen heeft het bureau zich recent met twee procesmanagement experts versterkt: 

Roos Spanjer is bijna 9 jaar verpleegkundige geweest. Daarna is ze een master Beleid & Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit begonnen en werkte zij als stafmedewerker bij het Delta Psychiatrisch Centrum en het Maasstad Ziekenhuis. “Hier heb ik diverse opdrachten gedaan binnen het cluster ouderen -en ziekenhuispsychiatrie. Hierna ben ik aan de slag gegaan bij de Kessler Stichting en was ik verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met veiligheid en kwaliteit in de zorg. In deze functie adviseerde ik teams en afdelingen bij het continu verbeteren van werkprocessen. Door samen een proces uit te werken creëerde ik dat medewerkers meer inzicht en regie kregen over hun eigen werk, slimmer en beter gingen werken en meer eigen verantwoordelijkheid namen.” 

Ivar Rameijs en Roos Spanjer

Spanjer is per 1 april in dienst getreden bij Bureau Tromp en richt zich vooral op Lean projectmanagement, advies bij diverse organisaties en het geven van Lean Six Sigma trainingen. Daarnaast schrijft ze regelmatig columns voor de website van het bureau.

Ivar Rameijs is afgestudeerd aan de VU in Amsterdam: Beleid, Communicatie en Organisatie. Hierbij heeft hij onder andere kennis opgedaan op het gebied van Change Management, Beleidsvorming, Cultuur en Strategie. Voor en tijdens zijn studie heeft hij ook veel op het toneel gestaan in diverse theatervoorstellingen. “Voordat ik bij Bureau Tromp kwam te werken ben ik teamleider projectcoördinatie geweest bij Gebr. van ’t Hek. Waarbij ik enerzijds verantwoordelijk was voor het reilen en zeilen op de afdeling en anderzijds een aantal mooie interne veranderprojecten heb mogen begeleiden. In deze rol ben ik in aanraking gekomen met Lean Six Sigma en ben ik enthousiast geworden”, aldus Rameijs. 

Rameijs, die afgelopen jaar is geslaagd voor het Black Belt Lean Six Sigma theorie examen, is sinds 9 mei in dienst in de rol van Junior Consultant. Onder begeleiding van zijn ervaren collega’s leert hij het Lean Six Sigma vak, waarbij het doel is dat hij zo snel mogelijk trainingen kan geven en zelfstandig inzetbaar kan zijn bij de klant. “Mijn handen jeuken om in de praktijk aan de slag te gaan bij Bureau Tromp!”