BDO start Consulting tak in Oostenrijk met Strametz & Partner deal

03 juni 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO heeft onlangs Strametz & Partner, een HR-adviesbureau uit Oostenrijk, aan zijn netwerk toegevoegd. Het bureau zal als deel van de integratie gaan opereren als BDO Consulting Austria. Met de deal versterkt BDO zijn HR consulting propositie in het land, terwijl Strametz & Partner zijn nationale en internationale bereik groter ziet worden onder de vlag van BDO.

Strametz & Partner is opgericht in 1978 en is gevestigd in Wenen, Oostenrijk. Het bureau, dat in totaal tien man in dienst heeft, levert HR-consultancydiensten op het gebied van executive recruitment, diagnostics en trainingen aan zijn klanten. De klanten van het bureau zijn voornamelijk multinationals met activiteiten in Oostenrijk.

BDO start Consulting tak in Oostenrijk

Onlangs werd aangekondigd dat BDO een deal heeft gesloten met Strametz & Partner. Het bureau sluit zich aan bij het wereldwijde BDO netwerk, en gaat verder onder de naam BDO Consulting. De overname zorgt voor een versterking van de consultancycapaciteiten van BDO in Oostenrijk, in lijn met de strategie om zijn marktpositie in het land te behouden en indien mogelijk te vergroten. Strametz & Partner profiteert op zijn beurt van de toegang tot het grote BDO netwerk, zowel in zijn thuismarkt als internationaal. Eigenaren Sören Buschmann en Hannes Gsellmann zijn als onderdeel van de integratie opgenomen in het partnerteam van BDO in Oostenrijk.

“Onze nieuwe partners, Sören Buschmann en Hannes Gsellmann, hebben vele jaren ervaring en beschikken over uitzonderlijke expertise en kennis van de sector”, aldus Peter Bartos, Partner bij BDO. “Door samen te werken zullen wij een ideale basis creëren om gebruik te maken van ons toekomstig gezamenlijk potentieel.”

Sören Buschmann, nu CEO van BDO Consulting in Oostenrijk, vertelt: “We zijn er van overtuigd dat dienstverleners zichzelf constant kunnen transformeren, en dit ook constant zouden moeten doen. Samen met onze BDO-collega’s in de Auditing, Tax Advisory, Accounting, Financial Services en Forensic, Risk & Compliance service lines, hebben wij ons ten doel gesteld om een nieuwe dimensie aan te brengen in onze diensten. Op deze manier willen we alle scheidingslijnen tussen de verschillende aspecten van business management doen vervagen tot een naadloos geheel. Voor onze klanten betekent dit simpelweg meer gecombineerde dienstverlening.”