Nicolein Blanksma en Jochem Kop versterken adviesteam Rebel

02 juni 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Management adviesbureau Rebel heeft zich onlangs versterkt met twee nieuwe professionals: Nicolein Blanksma en Jochem Kop. Blanksma zal zich in haar nieuwe rol als Consultant bezighouden met projecten op het gebied van de circulaire economie; Kop is gestart als Junior Consultant binnen het Finance & Transactions team van Rebel, waarin hij zich onder meer bezighoudt met project- en corporate finance.

Nicolein Blanksma is een young professional met ervaring op het snijvlak van duurzaamheid, circulaire economie en klimaatvraagstukken en behaalde een Master in Milieuwetenschappen aan Wageningen Universiteit en Research. Na haar afstuderen startte Blanksma binnen het Ministerie van IenM met het Rijkstrainee programma. Daar kreeg ze de kans om op vier uiteenlopende projecten binnen het departement te werken waarbij innovaties op nationaal en Europees niveau en de circulaire economie centraal stonden.

Blanksma besloot na twee jaar de overstap te maken naar de adviesbranche: “Ik ontdekte dat ik dichter bij de innovaties van bedrijven wilde staan. Daarom maakte ik vervolgens de overstap naar adviesbureau Schuttelaar & Partners.” Bij het communicatieadviesbureau uit Den Haag, dat zich onder meer richt op innovatie en duurzaamheid in de voedingsindustrie en gezondheidszorg, werkte Blanksma zo’n tweeënhalf jaar als Adviseur CSR aan projecten rond MVO en duurzaamheidscommunicatie en ondersteunde ze opdrachtgevers met het implementeren van hun duurzaamheidsbeleid.

Onlangs was het tijd voor een nieuwe uitdaging en Blanksma besloot zich aan te sluiten bij Rebel, een management adviesbureau dat zich richt op financieel-economische en strategische dienstverlening. In haar nieuwe rol als Consultant zal zij vooral bezighouden met projecten op het gebied van circulaire economie. Gevraagd waarom ze de overstap naar Rebel heeft gemaakt, geeft Blanksma aan: “Bij Rebel hoop ik verder de diepte in te duiken door bezig te zijn met de implementatie van vernieuwende projecten. Daarnaast hebben de Rebels die ik tot nu toe heb leren kennen een aanstekelijke drive om werk te maken van maatschappelijke innovaties. Dat is een omgeving waar ik mij erg thuis in voel.”

Nicolein Blanksma, Jochem Kop - Rebel

Ook Jochen Kop heeft zich recent aangesloten bij Rebel, in de rol van Junior Consultant. Kop is recentelijk afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en behaalde een Master in Econometrie en Financieel Recht. In zijn nieuwe rol zal hij zich onder andere richten op project- en corporate finance en maakt hij deel uit van het Finance & Transactions team van Rebel. Het team richt zich vooral op de infrastructuur en energiesector en werkt vooral met internationale private partners en overheden.

De afgelopen maanden heeft Kop zich vooral beziggehouden met het modelleren van financieringsstructuren. Ook werkte hij aan een scenariosimulatie voor een windpark, heeft hij een programmeertraining georganiseerd voor collega’s en relaties, en volgde hij zelf zo’n training in India.

Gevraagd naar zijn motivatie om te starten bij Rebel, geeft Kop aan: “Rebel trok me heel erg omdat het werk zo multidisciplinair is. Zo werkt mijn team zowel in financiële als juridische disciplines, en produceren we daarnaast complexe modellen. Rebel-breed is de variëteit nog veel groter: zowel qua opdrachten als qua klanten en disciplines wordt bijna het volledige maatschappelijke speelveld bediend.” Daarnaast wijst Kop op de volgens hem “unieke cultuur” binnen het bureau: “Vanaf het begin krijg je veel verantwoordelijkheid en vrijheid om je rol in te vullen. Men is heel open en staat voor onafhankelijk onderbouwd advies.”

Met de komst van Blanksma en Kop bestaat het Nederlandse team van Rebel (het bureau heeft daarnaast fysieke kantoren in België, Oostenrijk, de VS en Zuid-Afrika) uit zo'n 120 professionals. Eerder dit jaar versterkte Rebel zich met drie nieuwe senior adviseurs – Kimmo Oostermeyer, Willem-Jan Zwanenburg en Joris Snijders – en voegde ook een nieuwe associate toe aan de gelederen, in de persoon van Robert Boshouwers.