Robert Boshouwers verbindt zich als associate aan Rebel

31 maart 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Robert Boshouwers heeft zich als associate verbonden aan Rebel. Boshouwers werkt al zo’n acht jaar als zelfstandig adviseur.

Na het afronden van zijn Master in Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam begon Robert Boshouwers (48) zijn loopbaan in 1992 bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hij werkte ruim acht jaar voor het overheidsorgaan, en ging vervolgens aan de slag bij Royal HaskoningDHV. Bij het ingenieurs- en adviesbureau bekleedde hij een leidinggevende rol in de praktijk Logistiek en Verkeer, en tussen begin 2005 en eind 2007 was hij er werkzaam als strategisch adviseur en business development manager.

Eind 2007 besloot Boshouwers om op eigen benen te gaan staan en richtte hij zijn eigen bureau op: Boshouwers mobiliteitsadvies en projectmanagement. Als zelfstandig adviseur was hij in de rol van programmamanager, projectleider of teamlid betrokken bij tientallen opdrachten, met een focus op het gebied van mobiliteit, variërend van business development van mobiliteitsdiensten, transitievraagstukken rond duurzame mobiliteit tot integrale fietsparkeeropgaven bij stations. Tot de klanten die hij heeft bediend behoren onder meer Gemeente Amsterdam (o.a. renovatie IJtunnel), Gemeente Utrecht (o.a. Port of Utrecht), Gemeente Rotterdam (o.a. De Verkeersonderneming Rotterdam), Spoorzone Delft (o.a. Vernieuwend Fietsparkeren Delft) en Havenbedrijf Rotterdam (diverse opdrachten).

Begin dit jaar heeft Boshouwers zich verbonden aan Rebel Group, een van origine Nederlands maar inmiddels internationaal adviesbureau met in totaal circa 120 medewerkers. Bij het advieskantoor gaat hij zich focussen op mobiliteitsvraagstukken. “Rebel en Robert hebben elkaar gevonden in hun wens een wezenlijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van mobiliteit en bereikbaarheid van grootstedelijke gebieden”, aldus Rebel. Het bureau treedt in dit speelveld vooral op als ‘facilitator’ en kwartiermaker tussen de verschillende partijen. “In deze wereld willen wij als ‘friendly co-pilot’ partijen begeleiden bij mobiliteitsopgaven, altijd gericht op resultaat.”

Door de toenemende verstedelijking staat mobiliteit steeds hoger op de agenda van ambtenaren en bestuurders. Opgaven om stedelijke gebieden bereikbaar te houden worden complexer, daarnaast zorgen allerlei demografische en technologische trends ervoor dat mobiliteitsstrategieën in rap tempo aan het verschuiven zijn. Samenwerken en samenwerkingsvormen (publiek-publiek, publiek-privaat) worden daarin steeds belangrijker. 

In een reactie op zijn verbintenis zegt Boshouwers: “Doorslaggevend in mijn keuze voor Rebel is de werkomgeving waarin scherp adviseren gecombineerd wordt met begeleiding van de eerste stappen in de uitwerking. En waarbij Rebel steeds zoekt naar vernieuwing, ondernemerschap en inspiratie.”