Mark Vianen in dienst bij financieel adviesbureau Bluefield Finance

01 juni 2016 Consultancy.nl

Voormalig Deloitte adviseur Mark Vianen is recentelijk in dienst getreden bij financieel adviesbureau Bluefield Finance. Hij is aangesteld als Senior Consultant en maakt tevens deel uit van het management team van het kantoor uit Utrecht. Binnen Bluefield Finance zal Vianen bijdragen aan de verdere groei van het bureau, en zal hij verantwoordelijk worden voor het waarborgen van de kwaliteit van de dienstverlening, waartoe hij onder meer een interne Quality Assurance afdeling zal gaan opzetten.

Mark Vianen is een professional met meer dan vijftien jaar ervaring op het snijvlak van finance, accountancy en control. Na het afronden van zijn studie economie (met afstudeerrichting Accountancy) aan de VU in Amsterdam, startte Vianen zijn loopbaan bij accountants- en adviesorganisatie Deloitte, waar hij acht jaar als openbaar accountant werkte bij met name internationale klanten. In die periode rondde hij zijn postdoctorale studie af en studeerde hij af als registeraccountant. In zijn diverse rollen bij Deloitte, waarvan zijn laatste als Manager, deed Vianen veel ervaring op met het uitvoeren van financial audits, rapportage aan en besprekingen met management en directie, het aansturen van auditteams en het begeleiden van collega’s. 

Na zijn tijd bij Deloitte werkte hij ruim twee jaar bij Pearle Europe, het moederbedrijf van onder andere de opticienketens Pearle en EyeWish, als group financial controller. Hier was hij, naast de reguliere maandelijkse wereldwijde consolidatie en rapportage aan directie en aandeelhouder, ook betrokken bij de internal audits van de verschillende groepsmaatschappijen en nam hij deel aan de periodieke CFO meetings. Vervolgens was hij zo’n vijf jaar werkzaam bij Smallsteps (voorheen Estro) als financial controller en later als manager Accounting & Control. Smallsteps is één van de grootste aanbieders van kinderopvangdiensten met zo’n 240 locaties in Nederland. Tijdens deze periode was Vianen verantwoordelijk voor de financiële administratie en financial & business control. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het maandelijkse boardpack ten behoeve van directie en Raad van Commissarissen en nam hij deel aan de maandelijkse boardmeetings.
Mark Vianen - Bluefield FinanceIn zijn periode bij Estro werkte Vianen langere tijd nauw samen met Bluefield Finance, een financieel adviesbureau uit Utrecht. Met een team van meer dan veertig professionals levert het bureau diensten vanuit vijf disciplines: financiële adviesdiensten (‘Consultancy’), detachering van financiële professionals (‘Flexforce’), het overnemen van financieel-administratieve processen (‘Financial Services’), recruitment diensten (‘Werving & Selectie’), en tenslotte uitbesteding van loonadministratie (‘Salarisadministratie’). Eén van de projecten waar Vianen destijds met Bluefield aan werkte was de integratie en optimalisatie van het shared service centrum.

Onlangs sloot Vianen zich aan bij de Utrechtse finance & control specialist, waar hij is aangesteld als Senior Consultant en tevens deel uitmaakt van het management team. Over zijn nieuwe uitdaging bij Bluefield Finance zegt Vianen: “Ik kijk er erg naar uit om binnen Bluefield Finance de rol van Senior Consultant te vervullen. Ik verwacht hierbij niet alleen interessante opdrachten te vervullen bij klanten en mezelf verder te ontwikkelen, maar ook om daar waar mogelijk mijn kennis en ervaring te delen met collega’s en daarmee bij te dragen aan hun ontwikkeling. Daarnaast kijk ik uit naar de uitdaging om deel te nemen aan het MT van Bluefield en daarmee een actieve rol te spelen in de verdere ontwikkeling van Bluefield en bij te dragen aan het bereiken van de ambitieuze doelstellingen.”

Ten aanzien van zijn rol in het management team geeft Vianen bovendien aan: “Als lid van het management team ben ik onder andere verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van onze dienstverlening. Door mijn uitgebreide ervaring als accountant en financial controller ben ik uitstekend in staat om deze te beoordelen en kan ik er tegelijkertijd procesmatig voor zorgen dat deze gewaarborgd blijft en waar mogelijk verbeterd. Samen met mijn collega Karim Harakeh zal ik hiertoe de interne afdeling Quality Assurance opzetten waarin we onder andere standaard werkprotocollen en processen zullen opstellen om zodoende de verdere groei van Bluefield Finance hand in hand te laten gaan met het blijven leveren van de kwaliteit zoals onze klanten die nu van ons gewend zijn.”


Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup