Voormalig Bain consultant topman van McGregor Fashion Group

23 mei 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Armin Broger is onlangs benoemd tot de nieuwe Managing Director van modehuis McGregor Fashion Group. De nieuwe topman, die in het begin van zijn carrière als consultant bij Bain & Company heeft gewerkt, bekleedde hiervoor leidinggevende functies bij onder meer kledingmerken als Esprit, Diesel, Levi’s en Tommy Hilfiger. Broger neemt de touwtjes over van oprichter Jeroen Schothorst.

Armin Broger is een ervaren, van oorsprong Italiaanse, leidinggevende in de internationale kledingindustrie. In zijn laatste rol werkte Broger voor Esprit, waar hij onderdeel was van de directie en President van winkellabel Every Day Counts. Voordat Broger in maart 2012 aan het werk ging voor de internationale kledingfabrikant werkte hij voor Levi Strauss, waar hij leiding gaf aan de Europese activiteiten van het merk. Van 2006 tot 2007 was Broger verantwoordelijk voor de EMEA-regio voor sprijkerbroekenmerk 7 for all Mankind, en van 2001 tot 2005 gaf hij leiding aan Tommy Hilfiger Europe. Van 1998 tot 2001 was de Italiaan werkzaam voor Diesel, als General Manager. 

McGregor

Naast zijn ervaring in de kledingindustrie, waar Broger bekend staat als specialist op het gebied van reorganisaties, heeft de ervaren manager door de jaren heen ook verschillende managementfuncties bekleed bij Walt Disney en bij LEGO. In de vroegere fases van zijn carrière was Broger in dienst van Bain & Company als Consultant. Hij is in het bezit van twee diploma’s in bedrijfskunde een van Italiaanse universiteit Venice Ca’ Foscari, en een van de Universiteit van Innsbruck. Zijn MBA behaalde hij aan de University of Notre Dame in de Verenigde Staten. 

McGregor Fashion Group
Broger heeft onlangs besloten afscheid te nemen van Esprit om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij is benoemd tot Managing Director van McGregor Fashion Group. Het Nederlandse modehuis is opgericht in 1993 door Jeroen Schothorst en heeft anno 2016 zo’n 1.300 werknemers is dienst. McGregor Fashion Group is bekend om zijn kledingmerken McGregor en Gaastra, en heeft onder het label Adam Brandstore ruim 50 herenmodezaken in bezit. McGregor bevond zich de afgelopen jaren in zwaar weer, onder meer doordat er te veel schuld op de balans stond. Inmiddels is de schuld afgekocht en is er meer orde op zaken gebracht. “Door de stabiele basis kan ik nu makkelijker het stokje overdragen”, aldus Schothorst in een interview met het FD. Schothorst zelf wordt commissaris van het modehuis.