BDO neemt Retail Accounting praktijk van Jumbo over

06 mei 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO heeft de Retail Accounting praktijk van Jumbo overgenomen. Alle medewerkers van Jumbo’s Retail Accounting tak maken de overstap en worden geïntegreerd in de accountantstak van de zakelijk dienstverlener.

Begin dit jaar zette supermarktketen Jumbo twee bedrijfsonderdelen in de etalage: B.sis en Retail Accounting. De verkoop is onderdeel van een optimalisatieslag binnen de bedrijfsvoering. De circa negentig werknemers van B.sis en Retail Accounting ondersteunen de bijna 600 Jumbo winkels met administratieve, financiële en technische diensten.

Afgelopen week maakte het snel gegroeide familiebedrijf uit Veghel bekend dat het voor de verkoop van Retail Accounting overeenstemming had bereikt met BDO. Financiële details zijn niet vrijgegeven. Uitgangspunt van de transactie is dat alle medewerkers van Retail Accounting overgaan naar BDO – de komende weken nemen de accountants- en adviesorganisatie en de supermarktketen de tijd om de integratieplannen verder uit te werken.

Ton van Veen, CFO van Jumbo Supermarkten, laat weten uitermate tevreden te zijn over de voorgenomen verkoop. “We hadden ons geen betere partij kunnen voorstellen voor deze deal. BDO heeft zijn sporen in het vak verdiend en staat bekend als een deskundige en betrouwbare partner. Onze medewerkers komen bij een goede werkgever terecht, waarmee de continuïteit van hun werk is geborgd.”

Voor BDO geldt de deal als een dubbelslag: het haalt in een keer een grote klant binnen (de franchisenemers van Jumbo supermarkten) en breidt het zijn expertise binnen de retailbranche verder uit. Huub Gijsbers, partner en hoofd van de Accountancy praktijk: “We zijn verheugd dat Jumbo de dienstverlening aan hun franchisenemers en de medewerkers van Retail Accounting toevertrouwt aan BDO. Door onze aanpak zijn we in staat om de franchisenemers te voorzien van actuele financiële rapportages en onafhankelijk advies. Door onze spreiding in het land is een BDO-vestiging altijd in de buurt.”