Sylvia Boot en Harold Loeve versterken UC data & transformation

18 april 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sylvia Boot en Harold Loeve zijn toegetreden als partner binnen UC data & transformation, onderdeel van netwerkorganisatie UC Group. Hiermee worden de zelfstandige professionals mede-eigenaar van UC data & transformation. Loeve vervult de rol van Projectmanager en houdt zich onder meer bezig met ERP advies en –implementaties, supply chain procesoptimalisaties en verbeterprojecten; Boot is actief als Manufacturing data scientist en ondersteunt industriële productlocaties onder meer met procesverbetering, business analyse & dashboarding.

UC data & transformation werd vorig jaar opgericht door UC Group, een netwerk van diverse samenwerkingsverbanden of ‘VakMaatschappen’ actief in consultancy op het gebied van supply chain management, customer service en IT verandertrajecten, die gezamenlijk werken aan innovatie binnen hun vakgebied. Het UC data & transformation service label houdt zich bezig met interim, advies- en projectmanagement op het gebied van IT gerelateerde verandertrajecten binnen het supply chain management werkveld. Overige labels van UC Group zijn: UC logistics & fulfilment, UC planning & customer service, LEX career en de E-fulfilment Academy.

Na eind vorig jaar het team te hebben versterkt met Roald van der Heide en Luc Ruben, heeft UC data & transformation onlangs zijn footprint opnieuw uitgebreid en twee nieuwe partners benoemd: Sylvia Boot en Harold Loeve. Beide professionals hebben jarenlange ervaring in hun specifieke expertisegebieden. Boot onder andere in energie- en duurzaamheidsvraagstukken, Loeve in project- en verandermanagent en supply chain planning.

Sylvia Boot helpt in haar huidige rol als Manufacturing data scientist bij UC data & transformation industriële productielocaties hun productiekosten te verlagen en gelijktijdig hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Boot voert onder meer supply chain & manufacturing analyses door, werkt business cases uit en begeleidt verbetertrajecten bij opdrachtgevers. Daarbij werkt ze veel samen met plantcontrollers en plantmanagers om hen te ondersteunen met bijvoorbeeld: forecast en simulatiemodellen, het doorvertalen van financiële en strategische KPI’s naar operationele KPI’s, het optimaliseren van operationele processen in de vorm van dashboarding en het prioriteren van verschillende businesscases.

Begin vorig jaar richtte Boot tevens haar eigen bedrijf Ecometrics.nl op, waarin ze zich onder meer toelegt op het ontwikkelen van eco-efficiency dashboards voor fabrieken uit met name de foodsector. Haar ervaring in energie- en duurzaamheidsvraagstukken deed ze de afgelopen jaren onder meer op in diverse managementrollen bij FrieslandCampina, waar ze achtereenvolgens werkte als Utility Manager, Coordinator Energy & Sustainability en in haar laatste rol als Energy & water management specialist. Boot startte haar loopbaan als Junior Consultant bij ingenieursbureau Ebatech en behaalde twee Masters aan de Universiteit Utrecht (Plant Biology en Science & Business Management). Ook rondde ze een HBO opleiding af in Energiemanagement.

Harold Loeve is een professional met meer dan vijftien jaar ervaring in project- en verandermanagement, supply chain planning en het opzetten en verbeteren van (supply chain) processen. Loeve werkte de afgelopen jaren in diverse rollen en aan uiteenlopende opdrachten bij (internationale) bedrijven. In zijn vroege loopbaan werkte hij onder andere bij Samsung, Alcatel en vier jaar bij NextiraOne. In de zeven jaren daarop, zette Loeve zich vervolgens als Interim Professional Logistiek & Supply Chain in bij onder andere: Starbucks, KLM (Engineering & Maintenance), Philips, Heineken en Danone, waar hij diverse logistieke en managementrollen vervulde. Ook de afgelopen twee jaar was Loeve als interimprofessional actief op het snijvlak van supply chain management en ERP implementaties en werkte hij voor Euro Caps, een producent van koffiecapsules. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor het opzetten en verbeteren van supply chain processen en voor de productie- en materiaal planning.

Als partner bij UC data & management vervult Loeve de rol van Projectmanager ERP advies & implementatie | Procesoptimalisatie. Hij richt zich onder andere op projecten rondom: supply chain procesoptimalisatieverbeterprojecten (Lean /Six Sigma) of bijvoorbeeld de implementatie, migratie en optimalisatie van ERP en planning programma’s.

Chris Reudink, Managing Partner van UC data & transformation is verheugd over de versterking van Loeve en Boot als nieuwe partners: “Door deze uitbreiding vergoten we onze footprint binnen zowel dashboarding en business analyses als ERP implementatie en projectmanagement. Harold en Sylvia passen dan ook goed in onze groeiambitie om als samenwerkingsverband van zelfstandige professionals een serieuze business partner te zijn voor opdrachtgevers.”