Roald van der Heide en Luc Ruben versterken UC Group

14 december 2015 Consultancy.nl

Roald van der Heide en Luc Ruben versterken sinds kort UC data & transformation – de onlangs nieuw opgerichte data science maatschap van UC Group – als partners. De ervaren projectmanagers sluiten zich aan vanuit hun eigen ondernemingen: Citrien ProcesConsult (Van der Heide), en Process in Perspective (Ruben). Chris Reudink, Managing Partner van UC data & transformation, toont zich verheugd over de komst van de twee professionals.

UC data & transformation werd eerder dit jaar opgericht door UC Group, een netwerk van diverse samenwerkingsverbanden of ‘VakMaatschappen’ actief in consultancy op het gebied van supply chain management, customer service en IT verandertrajecten, die gezamenlijk werken aan innovatie binnen hun vakgebied. De nieuwe data & transformation VakMaatschap van UC – wat staat voor ‘United Craftmanship’ – richt zich op analyse, advies en implementatie rondom business gedreven verandertrajecten, waarin IT een belangrijke rol speelt. De andere twee VakMaatschappen zijn UC logistics & fulfilment en UC planning & customer service.

Om de footprint van UC data & transformation uit te breiden zijn recentelijk twee senior experts aan de gelederen toegevoegd: Roald van der Heide en Luc Ruben.

ERP UC Data

Roald Van der Heide heeft de afgelopen vijf jaar als zelfstandig adviseur – vanuit zijn adviesbureau Citrien ProcesConsult – een achttal projecten begeleid, op het gebied van procesverbetering en diverse ERP sytemen. Eerder werkte hij als projectleider SAP implementaties bij Agenius, en daarvoor in verschillende distributie en logistieke managementfuncties voor onder meer Deluxe Entertainment Services Group, OPG Groothandel en Nouwens Plafonds. Van der Heide studeerde Logistiek en Technische Vervoerskunde aan de NHTV Internationale Hogeschool Breda. Ook in zijn nieuwe rol als partner bij UC data & transformation biedt hij ondersteuning bij ERP implementaties en procesverbetering, in de vorm van advies en interim management. “Als projectleider is hij helder, vastberaden en straalt rust uit. Hij valt op door zijn oorspronkelijke aanpak”, zegt Chris Reudink, Managing Partner van UC data & transformation, over de nieuwe partner, die in oktober is begonnen.

Luc Ruben heeft zich net als Van der Heide vanuit zijn eigen procesmanagementbureau (Process in Perspective) sinds kort als partner verbonden aan de nieuwe UC VakMaatschap. Ruben is in het bezit van een Lean Six Sigma Black Belt en deed zijn ruime ervaring met projectmanagement op bij grote bedrijven en organisaties als DHL, IHC Merwede, ABInBev, Fokker, The Greenery en Hill's Pet Nutrition. In de periode daarvoor deed hij zo’n vijf jaar project- en interimwerk als Project Consultant bij TriFinance. Ruben begon zijn professionele loopbaan als Junior Assistent Accountant bij Deloitte, nog voor hij begon aan zijn studie Bedrijfskundige Informatica aan de Avans Hogeschool Breda. Reudink over de nieuwe aanwinst: “Met de komst van Luc versterkt UC data & transformation haar footprint in projectmanagement en procesoptimalisatie binnen de business, IT en finance.”

Roald van der Heide en Luc Ruben en Chris Reudink

Chris Reudink zelf was hiervoor bijna acht jaar actief als zelfstandig projectmanager en coach. Zijn focus lag daarbij op business analysis en data management. Voordat hij voor zichzelf begon werkte Reudink onder meer in verschillende management- en analistenfuncties voor UPS, als projectmanager voor KLM en begon zijn carrière als Consultant bij Logitech na zijn studie Business and Logistics aan de Universiteit van Twente. Hij staat sinds een half jaar aan het hoofd van UC data & transformation.

Nieuws

Meer nieuws over