Marktlink begeleidt deals in technische industrie en uitzendbranche

19 april 2016 Consultancy.nl

Marktlink heeft recent twee deals tot een goed einde gebracht. De M&A adviseur leverde buy-side advies aan KZ Meet en Regelapparatuur bij de overname van Rombouts Kunststof Techniek, en was betrokken bij de acquisitie van Seesing Personeel door branchegenoot Fides.

KZ Meet en Regelapparatuur | Rombouts Kunststof Techniek
Begin april maakte KZ Meet en Regelapparatuur, een bedrijf gespecialiseerd in afdichtingen en leiding accessoires, bekend dat het Rombouts Kunststof Techniek en haar internationale tak RKT International over heeft genomen. KZ* ontwikkelt, produceert en levert materialen voor het koppelen, aftakken en aansluiten van grote en kleine gas- en waterleidingen voor netwerkbedrijven, industrie en leidingbouw. Het overgenomen bedrijf, Rombouts Kunststof Techniek, is al jaren actief in de aanleg, onderhoud en reparaties van industriële en infrastructurele kunststof leiding systemen van thermoplastische en thermohardende kunststoffen. De kunststoffen worden met name gebruikt voor installaties en transportleidingen.

De acquisitie sluit aan bij de groeistrategie die Pieter Krijne, de directeur grootaandeelhouder van KZ, afgelopen jaar heeft uitgestippeld. Hij schakelde Marktlink in om een passend bedrijf te zoeken om verder te groeien in een ander deel van de markt. Door de overname ontstaat volgens Krijne een “sterke speler” op de grote en kleine diameters in de gas- en watermarkt. “Hiermee versterken we onze positie als innovatief bedrijf op het gebied van infra, water en gas”.

Verkoper Rombouts Kunststof Techniek werd tijdens de transactie bijgestaan door corporate finance specialisten van Grant Thornton. Oud-directeur Cees Rombouts blijft na de overname verbonden aan het bedrijf als Hoofd Techniek. Hij wordt verantwoordelijk voor innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten.

Fides | Seesing Personeel
Twee dagen na bovenstaande transactie werd bekend dat Fides, een uitzendorganisatie uit Doetinchem, branchegenoot Seesing Personeel uit Lichtenvoorde had ingelijfd. Ook bij deze deal was Marktlink betrokken. Door het samengaan van de twee bedrijven ontstaat een grote speler in de Achterhoek – goed voor een totaalbestand van 1.700 flexmedewerkers en een collectieve omzet van €45 miljoen.

Fides is in 2004 opgericht in Doetinchem door Clemens van Lent. De afgelopen 10+ jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een landelijk opererende uitzendorganisatie, die gespecialiseerd is in het uitzenden van buitenlandse vakkrachten in de industriële en technische sector. Fides richt zich hierbij op organisaties in uiteenlopende branches en voert hierbij zelf de regie over werving en selectie op één van haar vestigingen in Nederland of Polen.

Het overgenomen bedrijf, Seesing Personeel, is in 2007 opgericht door Dennis Seesing. Het bedrijf profileert zich als de dienstverlener voor personeel in de Achterhoek en wil met haar expertise toonaangevend zijn in het bieden van flexibele HR-oplossingen. Seesing: “Beide bedrijven profiteren van elkaar. Het stelt ons in staat het aanbod te verbreden, synergievoordelen te bewerkstelligen en nog beter in te spelen op de nieuwe wet- en regelgeving. Hierdoor kunnen wij onze klanten een totaaloplossing te bieden voor flexibele arbeid.”

De huidige eigenaren van Seesing Personeel, Seesing zelf en Niek Bleumink blijven betrokken en deel uitmaken van de directie. Ook de naam Seesing Personeel, evenals de organisatie en vestiging in Lichtenvoorde, blijven gewoon bestaan.

Ook verwachten de partners samen beter in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar flexibel arbeid in de regio. “De Achterhoek is een krimpregio, hierdoor neemt de vraag naar flexpersoneel toe.”

Jaarlijks begeleidt Marktlink circa 50 transacties op jaarbasis en richt zich daarbij op het segment midden- en kleinbedrijf. Het bureau heeft kantoren in Deventer, Gouda, Amsterdam en ‘s Hertogenbosch.

* KZ staat voor Kromos Zwolle en is in de jaren zeventig ontstaan, na sluiting van de gelijknamige gasmeterfabriek.

Nieuws

Meer nieuws over