BCG, Deloitte en Strategy& deelnemer BestGraduates 2016

26 april 2016 Consultancy.nl

Van 15 april tot en met 17 juni organiseert Memory Events BestGraduates 2016, een recruitment-game voor ambitieuze Nederlandse studenten in de laatste fase van hun studie. De studenten nemen het tegen elkaar op in strijd om de titel BestGraduate 2016. Tussen de elf deelnemende topwerkgevers die deelnemen aan de game (o.a. NS, Philips en Shell) bevinden zich ook drie spelers uit de adviesbranche: The Boston Consulting Group, Strategy& en Deloitte.

Al meerdere jaren organiseert Memory Events – tevens de organisator van De Nationale Carrièrebeurs – zijn jaarlijkse recruitment-game BestGraduates*. Ook dit jaar vindt de game weer plaats, waarin afstuderende ambitieuze studenten van Nederlandse universiteiten het tegen elkaar opnemen voor de titel BestGraduate 2016. Naast deze titel zijn er ook tal van prijzen te winnen die worden aangeboden door de deelnemende bedrijven, evenals een hoofdprijs van €10.000.

De huidige editie van BestGraduates vindt plaats van 15 april 2016 – de eerste dag van De Nationale Carrièrebeurs – tot en met 17 juni 2016, de dag van de finale waarbij de winnaar van dit jaar zal worden bekendgemaakt. De game is bedoeld voor studenten die naar verwachting in de periode van januari 2016 tot april 2017 zullen afstuderen. Het aanmeldingsproces voor deelname aan de game begint voor de studenten met een ‘one minute’ online test. Als deze test succesvol wordt afgerond sturen de studenten vervolgens een aantal persoonlijke gegevens, hun cv en hun cijferlijsten door. Daarna volgt een capaciteitentest, een online assessment die kijkt naar drie verschillende capaciteiten: abstract-analytisch redeneren (ruimtelijk inzicht), cijfermatig inzicht en taalkundig redeneren.

Ieder jaar verbinden zich diverse grote organisaties aan de BestGraduates game. Dit jaar doen elf organisaties mee, waaronder ook drie spelers uit de adviesbranche: The Boston Consulting Group (BCG), Strategy& en Deloitte. De overige acht bedrijven zijn: ASML, Eneco, Fugro, NS, Philips, Shell, Tata Steel en TNO. Nadat de studenten de capaciteitentest hadden doorlopen, ontvingen deze bedrijven de CV’s, cijferlijsten en resultaten van de kandidaten en selecteerden zij vervolgens enkele van hen voor een persoonlijk gesprek tijdens De Nationale Carrièrebeurs**. Op het carrière-evenement kregen de kandidaten tevens een gratis assessmenttraining aangeboden van LTP, evenals workshops van bekende sprekers.

Tijdens de ontmoetingen en individuele gesprekken gedurende de Carrièrebeurs werd bepaald welke kandidaten door gingen naar de volgende ronde, de Inhousedagen. Tijdens deze BestGraduates Inhousedagen – die plaatsvinden tussen 20 april en 19 mei – nemen de kandidaten een kijkje in de keuken van de deelnemende bedrijven, om te proeven van hun cultuur en werksfeer. Ook ontmoeten zij de CEO van elk bedrijf. Tijdens de Inhousedagen organiseert iedere organisatie tevens een competitief element, om te bepalen welke kandidaat door mag naar de finale.

BestGraduate 2016
Op 17 juni zal uiteindelijk de finale plaatsvinden op de 32ste verdieping van de Rembrandttoren in Amsterdam. De finalisten zullen dan overdag nog een aantal opdrachten uitvoeren tijdens een soort van assessmentdag, en ’s avonds zal de winnaar van de game bekend worden gemaakt. Naast de hoofdprijs – de titel ‘BestGraduate 2016’ – gaat de winnaar ook naar huis met een geldprijs van €10.000. Ook de andere finalisten gaan niet met lege handen naar huis – elke finalist wint een geldprijs van tussen de €100 en €1.000.

Elk van de deelnemende bedrijven reikt daarnaast een eigen prijs uit aan een van de elf finalisten. BCG biedt een van de finalisten bijvoorbeeld de kans om gratis deel te nemen aan een summer course aan Harvard University in de Verenigde Staten. De winnaar bij Deloitte krijgt de unieke mogelijkheid om een dag mee te lopen met CEO Peter Bommel, en krijgt een stagecontract van drie maanden en een persoonlijke coachsessie van de CEO, CHRO en Recruitment Coördinator aangeboden. Strategy& tenslotte geeft zijn winnaar een Ticket around the World, een ontdekkingsreis waarbij de winnaar kennismaakt met Strategy&-professionals wereldwijd.

* BestGraduates 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door jobnet, Memory Magazine, NRC Carrière, Carrière Jaarboek, LTP, C2W, BetaBanen.nl, Techniek Bedrijven Evenement, en Technisch Weekblad.

** Naast BCG, Deloitte en Strategy& waren nog zo’n twaalf andere adviesbureaus aanwezig tijdens De Nationale Carrièrebeurs 2016.

Nieuws

Meer nieuws over