Operations tak VN gaat sociale alliantie aan met BCG

08 april 2016 Consultancy.nl

De Office for Project Services van de Verenigde Naties (VN) is een partnership overeengekomen met The Boston Consulting Group. Als onderdeel van de overeenkomst zal het internationale consultancybureau de VN ondersteunen bij diverse sociale projecten wereldwijd.

The United Nations Office for Project Services (UNOPS) is de operations tak van de Verenigde Naties (VN). De UNOPS werd opgericht in 1973, heeft in totaal meer dan 7.000 werknemers in dienst en is met het hoofdkantoor gevestigd in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Doel van de UNOPS is om wereldwijd te ondersteunen bij de implementatie van projecten van partners, onder andere op het gebied van vredesopbouw, welzijnswerk en ontwikkeling. De organisatie biedt uiteenlopende dienstverlening, waaronder projectmanagement-, inkoop- en infrastructurele diensten, voor onder meer nationale overheden, donateurs en andere VN-organisaties.

Onlangs hebben de UNOPS en The Boston Consulting Group (BCG) een partnership afgesloten, waardoor de organisaties bij de uitvoering van diverse sociale projecten van elkaars capaciteiten en sterke punten kunnen profiteren. UNOPS begeleidt onder meer projecten op het gebied van gezondheid, noodhulp bij rampen, milieu, voeding, beleid, vredesopbouw, infrastructuur, nationale capaciteit en weerbaarheid. UNOPS en BCG zijn overeengekomen om gezamenlijk diensten te gaan leveren aan de diverse stakeholders van de VN-organisatie.

Voor BCG is de overeenkomst onderdeel van zijn doelstelling om wereldwijd een “blijvende sociale impact te leveren”, zegt Götz Gerecke, een in Zürich gevestigde partner van het consultancykantoor. Hij vertelt dat BCG op jaarlijkse basis zo’n 900 professionals levert voor meer dan 300 sociale projecten wereldwijd. “Om deze inspanningen te vergroten werken wij samen met vooraanstaande lokale, regionale en internationale organisaties om zo hun efficiëntie en effectiviteit te verbeteren – en uiteindelijk hun impact.” In een reactie op het partnership met de UNOPS, zegt Gerecke “verheugd” te zijn om met deze organisatie te mogen samenwerken. 

“Dit partnership maakt de weg vrij voor nieuwe, en interessante gebieden van samenwerking”, stelt Nikolaj Gilbert, Director of Partnerships bij de UNOPS. “Door BCG’s wereldwijde expertise in organisatietransformaties en strategie in uiteenlopende sectoren en met de ervaring en implementatiekennis van UNOPS, kunnen we waardevolle ondersteuning bieden aan donateurs, overheden en multinationals.”

Nieuws

Meer nieuws over