Pim Rossen over de A.T. Kearney Strategy Challenge

05 november 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Pim Rossen nam deel aan de A.T. Kearney Strategy Challenge van 2011. Zijn team won de business course van het adviesbureau en sinds de zomer van 2012 is hij in dienst getreden als Business Analyst.

Waarom heb je besloten je op te geven voor de Strategy Challenge?
Tijdens mijn laatste semester aan de universiteit werd mijn interesse gewekt door strategy consulting en ter voorbereiding van mijn sollicitaties leek het mij een goed idee om mee te doen aan de Strategy Challenge.

Na het insturen van de aanmelding, een interessant case interview en een interview door een recruiter, kreeg ik de uitnodiging om samen met 23 andere Nederlandse topstudenten 3 dagen lang te werken en leven als een consultant.

Wat vond je van de Strategy Challenge?
De Strategy Challenge was een fantastische ervaring die bestond uit de mix die in Strategie Consulting samenkomt. Niet alleen is de case internationaal en erg uitdagend, de teams bestonden uit hele slimme mensen, deelresultaten waren onderhevig aan kritische partners en er werd veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling.

Het is ongelofelijk hoeveel je kunt leren en bewerkstelligen in slechts 3 dagen. Daar komt nog eens bij dat we elke avond een uitgebreid programma hadden wat niets met werken te maken had, maar alles te maken had met kennis maken met de mensen van A.T. Kearney. Afgelopen week keek ik met mijn groep met veel plezier terug, toen we op het Malieveld stonden bij het concert Coldplay – de prijs voor het winnen van de Strategy Challenge!

Heeft de Strategy Challenge je geholpen in je loopbaankeuze?
Door de sfeer en de inhoud van die drie dagen heb ik besloten te solliciteren bij A.T. Kearney en met succes. De sfeer die er zo duidelijk was op de Strategy Challenge en mij heeft overtuigd om voor A.T. Kearney te gaan werken komt overal terug.

Het is fantastisch om te zien hoe er samen wordt gewerkt zowel binnen als buiten de projecten, en de aandacht voor niet werk-gerelateerde zaken is ver boven verwachting.

Welk advies zou je studenten met interesse voor Strategy Consulting willen geven?
Op de Strategy Challenge ga je jezelf echt tegenkomen, je leert A.T. Kearney kennen en krijgt een introductie in Strategy Consulting, daarnaast is het de perfecte voorbereiding op je sollicitatie. Kortom, redenen te over om je aan te melden!