Een week in het leven van Young Professional Paula Boom

13 mei 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

SeederDeBoer zoekt jaarlijks tussen de vijf en tien nieuwe starters voor zijn Young Professionals programma. Maar hoe ziet een werkdag of werkweek als Young Professional bij het organisatieadviesbureau er eigenlijk uit? Paula Boom, sinds medio 2014 actief bij SeederDeBoer, geeft een kijkje in de keuken.

Maandag
Mijn week start anders dan normaal; ik ga namelijk samen met collega’s van SeederDeBoer naar de Recruitment Days in Groningen. Tijdens de Recruitment Days geven we een presentatie over ons bedrijf en verzorgen we ’s middags een uitgebreide workshop voor studenten uit Groningen. Leuk om eens aan de andere kant van de tafel te zitten en te zien hoe enthousiast de studenten zijn over het werken bij SeederDeBoer!

Dinsdag
De rest van de werkweek is meer ‘standaard’: mijn werkdag start met het reizen vanaf mijn woonplaats Den Haag naar de locatie van de klant, Rabobank Nederland. Ik reis naar Utrecht Centraal per trein; ideaal, geen last van files en onderweg werk ik alvast een paar e-mails weg. Optimaal gebruik van mijn tijd. Als Programma Ondersteuner voor het programma Financieren Bedrijven (Domein Financieren) ben ik de rechterhand van de Programmamanager en houd me met name bezig met het financieel beheer van jaarbudgetten. Natuurlijk heb ik er ook nog meer andere, kleinere taken bij.

Ongeveer twee/drie dagen per week werk ik op de locatie Nieuwegein. Om daar te komen, heeft de Rabobank iets heel handigs bedacht: taxivervoer speciaal voor Rabobank medewerkers.

Paula Boom - SeederDeBoer

Aan het einde van de dag reizen we richting Hilversum, naar het kantoor van SeederDeBoer. Vanavond komen de YP-collega’s naar kantoor voor de Young Professional Vergadering (voor alle Young Professionals) en aansluitend de Huishoudelijke Vergadering (HHV). Tijdens de Young Professional Vergadering (YPV) vertellen we (kort) wie wat doet bij welke opdrachtgever, krijgen we een update over kantoor en  één Young Professional vertelt uitgebreider over zijn opdracht bij de klant. Na afloop eten we met elkaar.

Vandaag is er na de YPV ook een Huishoudelijke Vergadering (HHV) voor alle medewerkers van SeederDeBoer. Hier krijgen we algemene informatie over het kantoor, hoe SeederDeBoer ervoor staat, wat de strategie is etc.

Woensdag
Vandaag werk ik in de ‘torens’ van de Rabobank in Utrecht. Woensdag is een wat rustigere dag; een goede dag om zaken af te werken en veel gedaan te krijgen. Om tussendoor wat beweging te krijgen en iets voor het goede doel te doen, doe ik mee aan de Vitality Challenge. Met de trap van de 1e verdieping helemaal naar boven – naar verdieping 25!

Donderdag
Vandaag heb ik enkele overleggen staan, zoals van het project Oud en Migratie Delivery (project dat zich richt op het in stand houden van oude systemen en het migreren van oude systemen naar nieuwe systemen) en een overleg voor het updaten van de Programmarapportage. In dat laatste overleg stel ik samen met de project- en deliverymanagers de rapportage op over de voortgang van het programma voor de Programma Board. Verder neem ik vandaag de realisatie- en prognosecijfers door met verschillende project- en deliverymanagers.

Vrijdag
Alweer bijna het einde van de week. Dat betekent vaak en zo ook vandaag: training! Samen met zeven andere collega’s neem ik de hele dag deel aan de training ‘Adviseren met Impact’. Deze training helpt je jouw eigen adviesstijl te herkennen en te ontwikkelen. Naast dat het heel leerzaam is, is het ook heel gezellig om samen met collega’s bezig te zijn – zo leren we elkaar nog beter kennen. Een inspirerende dag!

Dat was mijn werkweek! Elke week is anders, maar dit geeft een idee van hoe het leven als Young Professional eruit ziet. Werken, training, samen dingen doen – dat is waarom ik bij SeederDeBoer werk!