Interview met Anne-Marie Schoonbeek van McKinsey

13 februari 2015 Consultancy.nl

Waarom heb je gekozen voor strategy consulting?
Na mijn studie Economie en Rechten had ik nog geen concreet idee over welke industrie of sector nou het beste bij mij zou passen. Wat ik wel wist, was dat ik een rol wilde met veel uitdaging en persoonlijke ontwikkeling. Strategy consulting biedt de mogelijkheid verschillende industrieën te ontdekken en telkens weer een nieuwe leercurve te ervaren. 

Hoe heeft jouw eerste jaar bij McKinsey eruit gezien?
De eerste drie weken heb ik veel trainingen gevolgd. In die weken heb ik de basis tools geleerd, maar heb ik ook een hechte band opgebouwd met mijn peers (de collega’s met wie ik samen ben gestart). Sinds deze introductie periode heb ik al een vijftal projecten afgerond. Ik heb gewerkt in de financiële sector, de retail sector, de IT sector en de health care sector. Ook heb ik drie maanden voor het eigen onderzoeksinstituut van McKinsey, het McKinsey Global Institute, gewerkt.

Wat is een van de hoogtepunten geweest van jouw tijd bij McKinsey?
Mijn hoogtepunt was de training die je krijgt na je eerste jaar. Samen met mijn peers ging ik een week lang naar Kitzbuhel om daar met 50 andere consultants van over de hele wereld te reflecteren op onze ervaring tot dan toe en na te denken over onze volgende stappen binnen McKinsey.

In hoeverre sluit McKinsey aan bij jouw persoonlijke wensen?
McKinsey is voor mij de ideale start van mijn professionele carrière geweest. Ik was op zoek naar een uitdagende omgeving, gedreven collega’s en een internationale context en ik heb dit alles mogen ervaren. McKinsey Amsterdam is slechts een onderdeel van het grotere McKinsey netwerk. Vooral de mogelijkheid om ook de rest van dit netwerk te leren kennen heeft mij in staat gesteld veel van mijn persoonlijke wensen te vervullen. 

Wat vind je het meest bijzonder aan werken bij McKinsey?
Wat ik het meest bijzondere aan McKinsey vind, is dat waar ik ook werk – sector, locatie – ik dezelfde gedreven, sociale en bijzondere collega’s ontmoet. Iedereen heeft een uniek verhaal, of het nu is vanwege studie, sport of culturele achtergrond. En wat het nog meer bijzonder maakt, is dat ze ook erg graag meer leren over jou. 

Hoe kan je als student het best kennismaken met McKinsey?
McKinsey Amsterdam organiseert meerdere evenementen waarbij je kennis kan maken met onze manier van werken en vragen kan stellen aan consultants. Om de maand worden er bijvoorbeeld Meet McKinsey Lunches georganiseerd, maar er zijn ook grotere evenementen zoals meerdaagse Business Courses. Op Facebook en onze website vind je hier meer informatie over!

Nieuws

Meer nieuws over