Famed besteedt ICT-infrastructuur uit aan Conclusion

25 februari 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Famed, een financieel dienstverlener voor de zorgsector, heeft zijn ICT-infrastructuur uitbesteed aan Conclusion. De zes jarige outsourcingsovereenkomst is op 7 januari 2016 officieel ondertekend.

Al ruim 27 jaar ondersteunt Famed zorginstellingen met hun financiële administratie. Het bedrijf helpt zorgaanbieders met onder meer het versturen van facturen, het innen van declaraties, het beheer van uw debiteurenportefeuille en voorfinanciering van declaraties. Ook levert Famed een speciaal portaal waarmee spelers in de branche de financiële afhandeling van hun declaratieproces kunnen beheren.

Afgelopen maand maakte Famed bekend dat het zijn ICT-infrastructuur voor zes jaar heeft uitbesteed aan Conclusion FIT, een van de werkmaatschappijen van Conclusion, een zakelijke dienstverlener uit Utrecht met zo’n 1.900 professionals. Met de outsourcingdeal verwacht de financieel dienstverlener de kwaliteit en stabiliteit van zijn ICT-systemen naar een hoger niveau te tillen. “De zorgsector verandert continu, zo ook de eisen die aan ICT gesteld worden. Daarom heeft Famed, om de kwaliteit van de huidige ICT beheersystemen te waarborgen, voor een zesjarig partnership gekozen met Conclusion”, aldus Ramon Schrama, CIO van Famed. “Hierdoor kunnen we ons nog beter focussen op de innovatie van onze dienstverlening: het verzorgen van alle financiële zaken tussen zorgaanbieders, zorgverzekeraars en zorgconsumenten.”

Over de keuze voor Conclusion als IT-partner zegt hij: “Tijdens de initiatiefase van dit project werd ons direct duidelijk dat Conclusion echt optreedt als sparringpartner en in oplossingen denkt. Dit in combinatie met de bewezen expertise op het gebied van beveiligde ICT-oplossingen heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.”

Als onderdeel van de deal zal Conclusion de ICT-beheersystemen van Famed opzetten en 24/7 onderhouden, waarbij vier Famed medewerkers de overstap maken naar Conclusion. In de komende maanden wordt de huidige infrastructuur geleidelijk uitgefaseerd van de huidige on-premises omgeving naar de Conclusion Cloud.

“Ik ben zeer verheugd met de bekrachtiging van deze meerjarige samenwerking,” zegt Engbert Verkoren, algemeen directeur van Conclusion. “Famed past qua overeengekomen dienstverlening exact in de kern van onze infrastructuur- en clouddiensten. We delen een pragmatische cultuur en passie voor kwaliteit met focus op dienstverlening aan de zorgmarkt.”