Wilfred van der Lee partner bij Grant Thornton TAS

29 januari 2016 Consultancy.nl

Grant Thornton heeft Wilfred van der Lee per 1 januari 2016 benoemd tot partner. Van der Lee, die sinds 2012 werkzaam is bij het accountants- en advieskantoor, geeft leiding aan de Transaction Advisory Services praktijk van Grant Thornton in Nederland.

In 1992 begon Wilfred van der Lee zijn carrière bij KPMG. Na eerst een paar jaar als auditor te hebben gewerkt voor de vestiging in Haarlem maakte hij later de overstap naar KPMG Amstelveen, waar hij zich meer is gaan toeleggen op transacties. In 1999 behaalde hij zijn Register Accountant (RA) titel aan de Universiteit van Amsterdam en enkele maanden later verruilde hij KPMG voor Esomar, waar hij als Director Finance & Services aan de slag ging. Begin 2007 keerde Van der Lee terug naar de adviesbranche en trad hij in dienst bij EY, destijds nog Ernst & Young. Bij het Big Four kantoor was hij betrokken bij diverse transactieprojecten bij beursgenoteerde ondernemingen, middelgrote en kleinere bedrijven. Van der Lee specialiseerde zich met name in (vendor) due diligence-onderzoeken en ondersteuning van carve-out- en transactie-integratieprocessen.

Begin 2012 maakte Van der Lee de overstap naar Grant Thornton, waar hij werd aangesteld als Senior Manager. Na eerder promotie te hebben gemaakt naar de Director rang is Van der Lee begin deze maand toegelaten tot het partnerteam van het bureau. Binnen Grant Thornton geeft hij leiding aan de Transaction Advisory Services praktijk en vanuit een klantenoogpunt richt hij zich vooral op financiële (vendor) due diligence en operationele business reviews voor bedrijven, investeerders en schuldeisers.

Over zijn ambitie zegt hij: “Mijn ambitie bij Grant Thornton is, om samen met mijn collega’s en ons sterke internationale netwerk, de klanttevredenheid verder te laten groeien door een meer full service dienstverlening aan klanten te bieden. Wij zien een toename in het aantal overnames en hier kunnen wij klanten ontlasten en risico’s van de klant nog beter managen door onder andere een verbreding van onze dienstverlening naar meer vendor due diligence en integratie en carve-out support. Daarnaast blijven we independent business reviews (IBRs) en andere diensten aanbieden voor bedrijven in zwaar weer en schuldeisers.”

Naast zijn werk bij Grant Thornton is Van der Lee lid van het NBA, DCFA en NVP. Tevens is hij vanuit zijn financiële expertise lid van de Ledenraad van Le Champion (organisator van onder meer de Amsterdam Marathon, Dam tot Damloop en Egmond Halve Marathon).

Nieuws

Meer nieuws over