Hossein Eraghi versterkt Operations praktijk van BCG

28 december 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Operations praktijk van The Boston Consulting Group (BCG) in Amsterdam heeft Hossein Eraghi aangesteld als Principal. Eraghi werkte de afgelopen jaren onder meer als General Manager Global Operations voor APM Terminals, als adviseur bij het Utrechtse organisatieadviesbureau House of Performance en jarenlang als Senior Consultant bij Business Excellence Consulting Group.

Hossein Eraghi is een ervaren professional op het gebied van onder meer project management, management consulting en operations management. Hij studeerde af in Mining Engineering en Business aan respectievelijk de Bahonar University of Kerman en de Sharif University of Kish, beiden in Iran. Aan het begin van zijn loopbaan werkte Eraghi zo’n negen jaar voor netwerkorganisatie Business Excellence Consulting Group, in zijn laatste rol als Senior Consultant.

In 2011 behaalde Eraghi zijn master in business administration aan de Universiteit van Amsterdam, waarna hij zich aansloot als adviseur bij House of Performance, een organisatieadviesbureau uit Utrecht dat zich bij opdrachtgevers richt op het verbeteren van prestaties op de werkvloer. Bij House of Performance werkte Eraghi aan projecten op het gebied van ‘lerende organisaties’, Lean en organisatietransformaties. Na anderhalf jaar bij House of Performance en na ruim tien jaar binnen de consultingbranche besloot Eraghi de overstap te maken naar het bedrijfsleven. De afgelopen tweeënhalf was hij – in de rol van General Manager Global Operations – operationeel eindverantwoordelijke binnen het logistieke havenbedrijf APM Terminals* in Den Haag.

Onlangs keerde Eraghi weer terug naar de adviesbranche. Bij het Amsterdamse kantoor van The Boston Consulting Group (BCG) is hij binnen de Operations praktijk onlangs aangesteld als Principal. Vanuit deze functie zal Eraghi, die vloeiend Engels, Nederlands en Perzisch beheerst, senior management teams gaan adviseren op het gebied van onder meer operations, leiderschapsontwikkeling, en strategie-executie.

* Onderdeel van het Deense Maersk Group.