TheRockGroup en Vestius begeleiden GreenFlux deal

09 december 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

IT-bedrijf ICT Automatisering en investeerder De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij hebben een minderheidsbelang genomen in GreenFlux, een bedrijf dat beheerplatforms levert voor autolaadpalen. Met de investering kan het Amsterdamse ICT-bedrijf zijn diensten / producten verder ontwikkelen en zijn personeelsbestand uitbouwen, daarnaast wordt verdere buitenlandse expansie nagejaagd.

Sinds 2012 levert GreenFlux software, hardware-onderdelen en beheerdiensten voor laadpalen waarmee automobilisten hun elektrische voertuig kunnen opladen. Het bedrijf heeft vooral lokale en provinciale overheden als klant. Voor Noord-Brabant beheert GreenFlux ongeveer twintig laadpalen verspreid over de provincie, en op Terschelling staan een vergelijkbaar aantal palen. En samen met de ANWB beheert GreenFlux zo’n 30 snelle laadpalen bij wegrestaurants van La Place en Van der Valk.

Laadpaal, GreenFlux

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar zijn diensten, uit binnen- maar ook buitenland, besloot het management van GreenFlux, bestaande uit voormalig Accenture partners Hans de Boer en Jurjen de Jong*, om extra vermogen aan te trekken. Om het traject te begeleiden schakelden De Boer en De Jong de hulp in van Ruud Nijs van TheRockGroup, een bureau dat zich specialiseert in duurzaamheidsadvies. Op juridisch vlak werd GreenFlux team bijgestaan door Helger Kamerman van Vestius, een Amsterdams advocatenkantoor. Het deal team stelde samen met het management een financieel plan op, en ging op zoek naar geschikte investeerders. Mogelijkheden werden onder de loep genomen, gesprekken werden gevoerd, en na een traject van een aantal maanden maakte GreenFlux op 17 november bekend dat het een deal heeft gesloten met ICT Automatisering, een software integrator uit Barendrecht, en De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). De grootte van de investering is niet naar buiten gebracht, wel is bekend dat het om een minderheidsbelang gaat.

Met het groeikapitaal wil GreenFlux zijn producten en diensten verder uitbouwen, en zal het personeelsbestand worden uitgebouwd van de huidige zeven naar “enkele tientallen”, aldus De Boer. Hiertoe wordt ook een nieuwe vestiging geopend in de regio Eindhoven. Een deel van het ontwikkelingsteam zal in de lichtstad komen te werken, vooral vanwege de nabijheid van de high-tech campus. Ook het feit dat zowel ICT Automatisering als BOM in de buurt gevestigd zijn speelt een rol, erkent De Boer. Tot slot wijst de directeur naar de plannen voor buitenlandse uitbreiding. “Ons platform wordt ook door partijen in verschillende Europese landen gebruikt. Met de investering kunnen we onze internationale positie versterken.”

Hans de Boer, Jurjen de Jong, Ruud Nijs, Helger Kamerman, Paul van der Zanden

Zowel ICT Automatisering als BOM hebben tijdens de transactie gebruik gemaakt van hun interne juridische adviseurs. Bij BOM werd de rol bekleed door Paul van der Zanden, een voormalig advocaat bij Banning en Stibbe, terwijl ICT Automatisering werd vertegenwoordigd door Ruud Spohr.

* Hans de Boer werkte tussen 1999 en 2004 als Partner voor Accenture. Jurjen de Jong was tussen 1996 en 2000 werkzaam voor het adviesbureau, in zijn laatste rol als Senior Management Consultant. Hij werkte daarna ook enige tijd voor InContext Consultancy Group, een human capital specialist uit Baarn.