3 nieuwe (Junior) Associates in dienst bij SparkOptimus

18 december 2015 Consultancy.nl

Digitaal consultancybureau SparkOptimus is bezig met een groeispurt. In de afgelopen twee maanden werd het team al versterkt met vier nieuwe professionals, en begin deze maand zijn daar drie nieuwe adviseurs aan toegevoegd: Katrien Meijdam, Rowin Meijerink en Britt Fellinger.

Katrien Meijdam is recentelijk afgestudeerd aan de TU Delft, waar ze de master System Engingeering, Policy Analysis and Management heeft afgerond. Binnen haar studie heeft ze zich gericht op ICT en cyber security. Naast haar studie is ze betrokken geweest bij De Kleine Consultant, een adviesbureau gerund door studenten, waar ze ervaring heeft opgedaan met het geven van strategisch advies.

Katrien Meijdam, Rowin Meijerink en Britt Fellinger

Rowin Meijerink behaalde in 2002 een master diploma in de sterrenkunde aan de Universiteit Leiden en promoveerde vier jaar later op het proefschrift "Modellen van het interstellair medium in het centrum van melkwegstelsels". Daarna woonde hij enkele jaren in de Verenigde Staten en was als onderzoeker verbonden aan UC Berkeley en Caltech. Hij richtte zich daarbij zowel op de dataverzameling met technologisch zeer geavanceerde telescopen zoals de Herschel Space Observatory, als op de analyse ervan met behulp van complexe computer simulaties. Terug in Nederland deed hij onderzoek aan de universiteiten van Leiden en Groningen, begeleidde promotietrajecten en gaf college aan bachelor studenten.

Britt Fellinger haalde een bachelor ‘Bedrijfskunde’ en aansluitend een master in 'Finance and Investments'. Daarnaast liep zij stage bij het ‘Mergers & Acquisitions' team van een bank waarna zij heeft deelgenomen aan een research project over jeugdwerkeloosheid in Oeganda. Ook zij was actief bij De Kleine Consultant, zo’n anderhalf jaar, waar zij haar eerste stappen richting consultancy zette en met een team van studenten advies gaf aan stichtingen, start-ups en for-profit bedrijven. Zij heeft meerdere online start-ups geadviseerd wat haar interesse heeft gewekt in vernieuwde businessmodellen van online spelers.

Alle drie de adviseurs zijn per 1 december 2015 in dienst getreden bij het Amsterdamse SparkOptimus; Meijdam en Fellinger als Junior Associate, terwijl Meijerink de rol van Associate bekleedt.

SparkOptimus kantoor

Eind oktober lanceerde SparkOptimus samen met het Het Financieele Dagblad een nieuwe executive opleiding, getiteld ‘Disruption=Growth’. De opleiding gaat begin 2016 van start en richt zich op digitale transformaties.

Nieuws

Meer nieuws over