De 10 grootste hotels ter wereld en in Nederland

26 november 2015 Consultancy.nl

Met meer dan 7.000 kamers mag The Venetian Las Vegas, in combinatie met The Palazzo, zich het grootste hotel ter wereld noemen. Het Russiche Izmailovo Hotel, gevestigd in Moskou, spant de kroon in Europa. In Nederland zijn de hotels niet verrassend veel kleiner. Het grootste hotel wordt in 2018 geopend bij de Amsterdam Rai – nhow zal 650 kamers tellen, 6 kamers meer dan de nummer twee Ibis Airport in Badhoevedorp.

In april dit jaar werd bekend dat Nederland een nieuw megahotel krijgt: nhow Amsterdam RAI. Het hotel komt op de locatie in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en Amsterdam RAI Convention Centre en wordt met 650 kamers het grootste hotel van de Benelux*. Hiermee overtreft het de huidige koploper, Hotel Ibis Airport in Badhoevedorp (gebouwd in 1997), met zes kamers. Een blik op de top 10 grootste hotels van Nederland laat zien dat ook de 3de, 4de, 7de, 8ste en 9de plek gaan naar hotels in de hoofdstad. Het oudste hotel in de top 10 is afkomstig uit 1883 – het NH Grand Hotel Krasnapolsky.

Grootste hotels van Nederland

Ook de 7de plek betreft een hotel dat nog niet haar deuren heeft geopend. Park Inn by Radisson opent in 2016 haar deuren met 478 kamers. Het hotel neemt zijn intrek in het oude KPN kantoor in de omgeving van station Amsterdam Sloterdijk. Een groot hotel dat net buiten de top 10 valt is het nieuwe Hilton Hotel op Schiphol. Na de vervanging van het oude hotel, dat 277 kamers telde, zal het nieuwe Hilton 433 kamers tellen – 7 kamers minder dan huidige nummer 10, het Steinberger Airport Hotel, tevens gesitueerd op Schiphol.

Hotelgiganten
Internationaal gezien komen de Nederlandse hotels niet eens in de buurt van de top 10 grootste hotels ter wereld. Zelfs het ‘kleinste’ top 10 hotel telt meer dan 4.000 kamers – Excalibur Hotel and Casino in Las Vegas, VS met 4.008 kamers. Ook het grootste hotel ter wereld is in het Amerikaanse gokparadijs te vinden. Met 7.012 kamers is de combinatie The Venetian – The Palazzo de nummer 1 in de lijst der hotelgiganten. Verder staan ook nummer twee, MGM Grand (6.852 kamers), en nummers 6 (Wynn + Encore), 7 (het welbekende Luxor-hotel) en 8 (o.a. Four Seasons) in Las Vegas. Na de Amerikaanse giganten volgt op de derde plek een Aziatisch hotel – First World Hotel in Maleisië telt 6.118 kamers. Ook op de 9de plek staat een Aziatisch hotel – Ambassador City Jomtien in Thailand met 4.219 kamers.

Grootste hotels ter wereld

Het enige Europese hotel in de top 10 – en daarmee het grootste hotel van Europa – is gesitueerd in de Russische hoofdstad, Moskou. Het Izmailovo hotel uit 1979 staat met 5.000 kamers rond op de 5de plek van de top 10 grootste hotels ter wereld.

* Het hotel wordt ontwikkeld door COD en is ontworpen door OMA, het bureau opgericht door architect Rem Koolhaas.

Nieuws

Meer nieuws over