Rick Eagar Chief Innovation Officer bij Arthur D. Little

20 november 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Arthur D. Little heeft voor het eerst een Chief Innovation Officer benoemd. Deze eer is te beurt gevallen aan de in de UK gevestigde Partner Rick Eagar, die bovendien de Technology & Innovation Management (TIM) praktijk van het kantoor zal leiden. In zijn nieuwe rol zal hij wereldwijd samenwerken met leiders en experts om nieuwe innovatieve en betekenisvolle diensten te ontwikkelen voor de opdrachtgevers van Arthur D. Little.

Rick Eagar heeft meer dan 26 jaar consultancy-ervaring. Na meer dan tien jaar bij Shell te hebben gewerkt, sloot hij zich in 1989 aan bij Arthur D. Little. Bij het management consultancy kantoor startte hij als Consultant en vervolgens als Senior Consultant, om vanaf 1997 uit te groeien naar Director, Managing Director UK en zijn meest recente rol als Partner. Binnen Arthur D. Little richtte Eagar zich de afgelopen jaren vooral op het snijvlak van technologie- en innovatiemanagement en werkte hij voor klanten binnen uiteenlopende sectoren. 

Sinds kort is Eager in Londen benoemd tot 
Chief Innovation Officer (CIO) binnen Arthur D. Little, een rol die binnen het kantoor nog niet eerder bestond. Naast de rol van CIO geeft Eagar bovendien leiding aan de wereldwijde Technology & Innovation Management TIM) praktijk van het kantoor, aan het UK Public Sector team en is hij Chairman of the editorial board van Arthur D. Little’s management vakblad Prism.

Rick Eager - Arthur D Little

In zijn nieuwe rol als Chief Innovation Officer zal Eagar wereldwijd samenwerken met leiders en experts om nieuwe innovatieve en betekenisvolle diensten te ontwikkelen voor de opdrachtgevers van Arthur D. Little. Het creëren van deze aparte rol is volgens Arthur D. Little gebaseerd op twee pijlers. Enerzijds is het in lijn met de ambitieuze groeidoelstellingen van het kantoor. Sinds de management buy out van Altran in januari 2012 heeft Arthur D. Little – onder leiding van Ignacio Garcia Alves – 35 partners benoemd of aangetrokken. Bovendien werd de wereldwijde footprint van het kantoor uitgebreid naar meer dan 1.000 werknemers in meer dan twintig landen binnen alle vijf continenten. Dit jaar zag Arthur D. Little zijn groei verder versnellen, met diverse kantooropeningen en 14 nieuwe partnerbenoemingen aan de top.

Anderzijds weerspiegelt de nieuwe CIO-rol ook het belang van de ‘Anticipate – Innovatie – Transform’ koers die Arthur D. Little heeft uitgestippeld. De CIO rol vormt volgens het consultancykantoor een strategische pijler “die klanten helpt verder te groeien in de alsmaar sneller veranderende businessomgeving.” Met deze toegewijde rol verwacht Arhur D. Little – in het kader van zijn strategie- en implementatie diensten – zijn capaciteit op het gebied van innovatietransformaties te kunnen versterken.

In een reactie op zijn benoeming geeft Eagar aan verheugd te zijn met zijn nieuwe rol, “in een tijd waarin Arthur D. Little wereldwijd snel aan het groeien is,” om daaraan toe te voegen: “Het is een eer om leiding te mogen geven aan onze gezamenlijke inspanningen om onze expertise uit te bouwen, en ervoor te zorgen dat innovatie voor de toekomst een centrale pijler blijft van al onze consultancy-activiteiten.” Bovenop zijn nieuwe CIO rol is Eagar ook aangesteld als het nieuwe hoofd van de TIM praktijk. Overige management team leden van de TIM unit zijn: Carl Bate en Greg Smith (UK), John Brennan (VS), Fabian Dömer en Volker Pfirsching (Duitsland), Yusuke Harada (Japan), Michael Kolk (Nederland), Frederik van Oene (België) en Daniel Roos (Zweden).

Management Team of TIM