SiRM breidt team uit met drie nieuwe consultants

17 november 2015 Consultancy.nl

Zorgconsultancybureau SiRM heeft dit jaar zijn team uitgebreid met drie nieuwe consultants. Jeanne Heijnen, Steef Baeten en Paul van Drunen. Heijnen, onlangs afgestudeerd als arts, zal zich als Consultant bij SiRM verder gaan verdiepen in de organisatorische kant van de gezondheidszorg. Baeten, voormalig research consultant bij Pharmerit, richt zich op het oplossen van kwantitatieve vraagstukken. Van Drunen kan onder meer zijn interesse in gezondheidsvraagstukken en kwantitatieve analyses combineren in zijn werkzaamheden.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar zijn diensten heeft SiRM (Strategies in Regulated Markets), een management consultancybureau dat zich voornamelijk richt op de zorgsector en gezondheidsmarkt, het team dit jaar uitgebreid met Jeanne Heijnen, Steef Baeten en Paul van Drunen.

Jeanne Heijnen, Steef Baeten en Paul van Drunen

Jeanne Heijnen is recentelijk afgestudeerd als arts aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens haar studie heeft ze veel nevenactiviteiten gehad in zowel het zorgdomein als daarbuiten, waaronder lidmaatschap van studentenvereniging MFVU, vicevoorzitterschap van het Amsterdam Medical Student journal, een consulting project voor Medical Business Projects, verschillende vrijwillige projecten voor NGO Niños de Guatemala, en een acht maanden durend sportproject van de Hogeschool van Amsterdam in Ciudad Vieja, Guatemala. De interesse in de organisatorische, bestuursmatige en economische kant van de geneeskunde heeft Heijnen al vanaf het begin. Daarom besloot ze ook een minor Zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam te volgen. Naast alle bovenstaande activiteiten en studies werkte Heijnen de afgelopen ruim acht jaar als thuiszorger en front officemedewerker voor Cordaan Thuiszorg.

Steef Baeten studeerde af in beleid en management van de gezondheidszorg, in de afstudeerrichtingen health services research (2006) en health economics (2008). Na zijn studie, deed Baeten promotieonderzoek bij de Erasmus Universiteit. Zijn onderzoek focuste op de empirische meting van sociaal-economische gezondheidsverschillen. Na de afronding daarvan werkte hij als research consultant bij internationale onderzoeksorganisatie Pharmerit. Zijn werkzaamheden bestonden daar onder andere uit het ontwikkelen kosteneffectiviteitsmodellen, preferentiestudies en uitkomstenonderzoek. Met de resultaten van deze onderzoeken adviseerde hij producenten over de economische meerwaarde van geneesmiddelen.

Zorg SiRM

Paul van Drunen studeerde werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Daarna promoveerde hij in de biomechanica op onderrugstabilisatie en de rol hiervan in chronische aspecifieke lage rugklachten. Van Drunen’s interesse ligt in (het verbeteren van) de gezondheid van mensen, kwantitatieve analyses en het oplossen van moeilijke vraagstukken.

Bij SiRM zal Heijnen zich verder gaan verdiepen in de organisatorische kant van de gezondheidszorg en daarbij “komt de ervaring die ze tijdens haar studie op de medische werkvloer heeft opgedaan goed van pas”, aldus SiRM. Van Drunen en Baeten richten zich bij het adviesbureau op gezondheidsvraagstukken met een kwantitatief karakter. Met de toetreding van de drie nieuwe consultants telt het bureau uit Den Haag dertien adviseurs, werkzaam voor onder meer zorgverzekeraars, zorgaanbieders en (semi)-overheidsorganisaties.

Nieuws

Meer nieuws over