McKinsey organiseert tech business course in Berlijn

28 oktober 2015 Consultancy.nl

Strategisch consultancybureau McKinsey & Company organiseert van 26 - 28 november in de Duitse hoofdstad Berlijn een business course voor topkandidaten. Ondersteund door McKinsey consultants werken de deelnemers aan een uitdagende business case en ervaren zij de belangrijkste elementen van het adviesvak op het snijvlak tussen business en technologie.

Ieder jaar organiseert strategisch advieskantoor
McKinsey & Company een unieke business course voor talentvolle studenten. In een intensief en uitdagend programma – verspreid over enkele dagen – krijgen geselecteerde topstudenten aansprekende (real-life) case studies, complexe vraagstukken of inspirerende trainingen voorgeschoteld. Tijdens deze business courses leren de deelnemers de bedrijfscultuur en de mensen van McKinsey kennen en geven ze een enorme impuls aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Voor McKinsey biedt de course een uitgelezen mogelijkheid om potentieel consultancytalent te ontdekken.

McKinsey Business Technology Berlin

Ook eind dit jaar organiseert McKinsey weer een nieuwe business course, dit keer van 26-28 november in de Duitse hoofdstad Berlijn. Deelnemers leren McKinsey's Business Technology Practice kennen, de praktijk binnen McKinsey die gespecialiseerd is in het ondersteunen van klanten bij het toepassen van technologie bij bedrijfstransformaties. De deelnemers leren onder meer met welke uitdagingen en complexe vraagstukken McKinsey’s Business Technology Consultants dagelijks te maken krijgen (o.a. vraagstukken rondom digitalisering of bijvoorbeeld optimalisatie van enterprise architectuur, infrastructuur en applicatiebeheer).

De doelgroep van de business course bestaat uit derdejaars Bachelor studenten, Masterstudenten en / of young professionals met 1-3 jaar werkervaring binnen de Benelux, die kennis willen maken met strategic management consultancy en een affiniteit hebben met of een achtergrond hebben in technologie. McKinsey zoekt voornamelijk naar ambitieuze kandidaten die hoge eisen stellen aan zichzelf en zichzelf willen ontwikkelen. Deelnemers moeten tevens vloeiend Engels en Nederlands spreken en een loopbaan in Nederland ambiëren.

Tijdens het exclusieve 3-daagse evenement in hartje Berlijn – de op een na
beste startup hub in Europa – zullen de deelnemers in kleine teams – gecoached door McKinsey consultants – een echte business case oplossen en ervaren zo persoonlijk de belangrijkste elementen van het adviesvak, vooral op het snijvlak tussen business en technologie. De deelnemers krijgen bovendien een training van McKinsey aangeboden, die ook hun eigen consultants in hun eerste jaar bij het strategiekantoor volgen. Deze exclusieve training draagt volgens McKinsey bij tot een verbetering van de communicatieve en sociale vaardigheden van de kandidaten, die onmisbaar zijn in het huidige zakelijke klimaat.

Berlijn, McKinsey & Company business course
De Business Course 2015 wordt dit jaar gehost door McKinsey Amsterdam, Antwerpen en Brussel. Geïnteresseerden dienen zich
vóór 8 november 2015 aan te melden. Op 16 november maakt McKinsey & Company bekend welke kandidaten geselecteerd zijn voor deelname. Voor meer informatie over de McKinsey Business Course, contacteer Jet Schoonderbeek per email of telefonisch (020-5585386).

Nieuws

Meer nieuws over