Deloitte wint Global CyberLympics Security Challenge

23 oktober 2015 Consultancy.nl

Hackers van Deloitte hebben voor de vierde maal de Global CyberLympics Security Challenge gewonnen.

De Global CyberLympics is een initiatief van de International Council of E-Commerce Consultants (EC-Council) en wordt ondersteund door het International Multilateral Partnership Against Cyber Threats (IMPACT). Doel van de CyberLympics is om het niveau van cybersecurity binnen landen te verbeteren en tevens samenwerking tussen landen te vergroten.

Elf teams uit de hele wereld* hadden zich gekwalificeerd voor de finale, die dit jaar plaats vond in Washington DC, VS. Gedurende de competitie – gebaseerd op een serie ‘ethical hacking’ games bestaande uit zowel offensieve, defensieve security, fysieke security en IT Forensics uitdagingen – streden de elf teams naar hartenlust, waarbij uiteindelijk het Deloitte ‘Hack.ERS’ team als winnaar uit de bus kwam. Het Nederlandse KPN-team 'Sector C' werd tweede en 'CTRL+ALT+Del' van Deloitte USA ging naar huis met een derde plek.

Deloitte Hack.ERS

Ivo Noppen, captain van het Deloitte Hack.ERS-team: “Het Deloitte team bestond dit jaar uit twee ervaren en vier jonge ethical hackers die elkaar op technisch gebied goed aanvulden. Vorig jaar eindigden we op de tweede plaats en daarom hadden we dit jaar een extra drive nodig om de trofee wel mee naar huis te nemen. Zo hadden we bewust een aantal jonge talenten aan het Hack.ERS-team toegevoegd, zodat we hun nieuwe kijk op security konden gebruiken in de challenges.”

Marko van Zwam, partner bij Deloitte Risk Services, over de deelname aan de CyberLympics: “We vinden het vanuit Deloitte belangrijk om bij te dragen aan een open en veilige digitale wereld. Deze snel veranderende wereld vereist continu ontwikkeling van onze technische securityvaardigheden, om zo opgewassen te zijn tegen cybercriminaliteit. Ook zorgt deze challenge ervoor dat je als team leert onder grote druk te werken aan een technische uitdaging. We zijn dan ook zeer trots op deze unieke prestatie van onze cybersecurityspecialisten.”

* Nederland, Verenigde Staten, Australië, Rusland, India, Nigeria, Argentinië en Brazilië.

Nieuws

Meer nieuws over