Oliver Wyman helpt slimme vluchtelingen aan baan

16 oktober 2015 Consultancy.nl

Oliver Wyman heeft bekendgemaakt een recruitmentproces te gaan opzetten om hoogopgeleide vluchtelingen die in Europa aankomen te identificeren en aan te nemen. Het consultancybureau wil “zijn steentje” bijdragen en zal zich samen met zijn partners uit het non-profit landschap en andere organisaties inzetten om de vaardigheden van de vluchtelingen te verbeteren en hen in contact te brengen met bedrijven die hen willen aannemen.

De stroom van vluchtelingen naar Europa is aanzienlijk, gezien het gevaar en de conflicten die zich afspelen in hun land van origine. Om een veilige plek te vinden waar zij en hun families hun leven kunnen voortzetten, laten zij hun huizen en banen achter. Veel vluchtelingen zijn beroofd van hun huis en inkomen en kunnen daarom niet langer voorzien in de basisbehoeften van hun gezinnen.

Ook de wereldwijde consultancybranche maakt zich sterk voor de stroom vluchtelingen. Zo probeert management consultancybureau Oliver Wyman de vluchtelingen te helpen bij het veiligstellen van een betere toekomst. Om zijn steentje bij te dragen heeft het bureau zijn Europese Human Capital afdeling de opdracht gegeven om een recruitmentproces te ontwerpen waarmee hoogopgeleide en gekwalificeerde vluchtelingen kunnen worden geïdentificeerd en worden aangenomen. “We zien duizenden mensen voor gewelddadige conflicten vluchten, die allemaal de toekomst van hun gezinnen willen veiligstellen. Hoewel we begrijpen dat de situatie en de oplossingen daarvoor enorm complex zijn, willen we – waar we kunnen – onze bijdrage leveren. Dat doen we door gekwalificeerde kandidaten binnen de vluchtelingenpopulaties in Europa te werven voor Oliver Wyman”, legt Scott McDonald uit, President en CEO van Oliver Wyman Group.

Oliver-Wyman - Refugeecamp

Bovendien zal het consultancykantoor, als onderdeel van zijn vluchtelingenhulp strategie, nauw samenwerken met partners uit de non-profit sector op het gebied van onderwijs, micro-finance, taalles voor jong en oud, en (re-)integratie op de arbeidsmarkt. Gezamenlijk zullen ze oplossingen onderzoeken die binnen de vluchtelingenpopulaties ondernemerschap en werk-gerelateerde vaardigheden verbeteren en stimuleren. Om meer vluchtelingen aan het werk te krijgen heeft Oliver Wyman ook een aantal organisaties gevonden, die andere werkgevers kunnen begeleiden bij het aannemen van vluchtelingen of bij het hen bijbrengen van voor de arbeidsmarkt belangrijke vaardigheden. Andere organisaties zullen vluchtelingen helpen bij het uitbreiden van hun vaardigheden door middel van training, coaching en andere werk-gerelateerde dienstverlening.

“We staan slechts aan de vooravond van een situatie die lange termijnoplossingen en interventies zal vergen om de kernproblemen op te lossen. Maar terwijl we op die oplossingen wachten, willen wij en onze collega’s wereldwijd nu actie ondernemen”, vervolgt McDonald. “We beschikken over kantoren in veel van de Europese landen waar de meeste vluchtelingen arriveren. We zijn verder ook van plan om het werkgelegenheidsprobleem te bespreken met onze klanten in Europa, evenals met partijen die activiteiten in Europa hebben zonder daar gevestigd te zijn.”

Nieuws

Meer nieuws over