De Countus Groep ziet omzet met 5 procent groeien

16 juli 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Countus Groep heeft een sterk jaar achter de rug. Het accountancy- en advieskantoor behaalde een omzet van €47,4 miljoen, ruim €2,3 miljoen meer dan het jaar ervoor. Door een toename in de kosten is de winstgevendheid achtergebleven.

Met circa 630 professionals is Countus Groep een van de grotere accountancy- en adviesbureaus van ons land. Het bedrijf – opgericht in 1924 als een coöperatie van boeren en tuinders – telt 20 vestigingen in Nederland en richt zich op ondernemers in Noord-, Oost- en Midden-Nederland, waarbij de focus ligt op de agro- en agri-sector, het MKB en de zorg. Het hoofdkantoor van Countus is gevestigd in Zwolle.

In 2014 groeide de omzet van Countus met 5,1% naar €47,4 miljoen. Volgens Bob Seemann, bestuursvoorzitter van de Countus Groep, het gevolg van de duidelijke focus van het bureau. “Onze groei is vooral het gevolg van onze focus. Zo zijn we steengoed in de agro- en agri-sector. Binnen het overig MKB doen we het ook goed, maar we excelleren vooral bij ondernemingen in de Foodsector en de Horeca- en Recreatiebranche,” aldus de topman.

De Countus Groep

De winstgevendheid is echter achtergebleven bij de omzetgroei, erkent Seemann. Het bureau heeft daarom recent intern de bakens verzet. “Dit vertaalt zich bij een gelijkblijvende omzet nu al in een hoger rendement,” zegt Seemann. “Tot en met augustus draaien we op groepsniveau een bedrijfsresultaat van bijna 8% van de omzet. In combinatie met een solvabiliteit (eigen vermogen als percentage van het balanstotaal, red.) van ruim 50% kunnen we zeggen dat we het dus goed doen. Zeker als je daarin meeweegt dat we traditioneel lage tarieven hanteren vanwege ons coöperatieve verleden. We zijn namelijk altijd van en voor de klant geweest en daar past een scherpe tariefstelling bij met lage budgetten die weinig ruimte laten voor een hoge winstgevendheid.”