Silvia Blankestijn wint Trainer van het Jaar verkiezing

01 oktober 2015 Consultancy.nl

Silvia Blankestijn mag zich het komende jaar de beste trainer in het Nederlandse taalgebied noemen. Uit zes genomineerden koos de jury Blankestijn vanwege haar “essentiële bijdrage aan het trainersvak”.

Sinds 2012 organiseert de Nederlandse Orde van Beroepstrainers, afgekort NOBTRA*, de ‘Trainer van het Jaar’ verkiezing. De vakprijs geeft erkenning aan de persoon die volgens collega’s en opdrachtgevers de beste trainer is in het Nederlandse taalgebied. Aan de bekendmaking van de genomineerden ging een selectieproces vooraf. Tot 31 juli konden opdrachtgevers en collega’s uit het werkveld kandidaten voor de verkiezing opgeven.

Begin september werden de zes finalisten van de verkiezing bekendgemaakt. Afgelopen week, op 25 september tijdens de Dag van de Trainer in Spant! (Bussum), werden de finalisten in het zonnetje gezet, en werd de algehele winnaar geopenbaard. Silvia Blankestijn, directeur/eigenaar van coaching- en opleidingsbureau Blankestijn & Partners, kwam als winnaar uit de bus. Volgens de jury bouwt Blankestijn aan “een sterke positionering en krachtige beeldvorming van het trainersvak”. Verder motiveert het juryrapport Blankestijns verkiezing als volgt: “Door het opleiden van trainers, het doorgeven van kennis en ervaring, het ontwikkelen van vakliteratuur en het blijvend in contact zijn met het werkveld levert Silvia al jaren tot op de dag van vandaag een belangrijke en essentiële bijdrage aan het trainersvak.” De jury noemt Blankestijn tot slot “een ambassadrice voor ons vak”.

Silvia Blankestijn wint Trainer van het Jaar verkiezing

De winnares treedt hiermee in de voetstappen van Titia van der Ploeg (2014-15), Jitske Kramer (2013-14) en Marion Reijerink (2012-13). Zij ontvangt net als haar voorgangers een sculptuur, een jaar NOBTRA-lidmaatschap met vrijstelling van contributie en spreektijd op het volgende NOBTRA-congres.

Arie Speksnijder, eigenaar van training- en adviesbureau Bridge2Learn, kreeg een eervolle vermelding.

* De NOBTRA bevordert en bewaakt de kwaliteit van het trainersvak in Nederland. De orde maakt zich sterk voor de erkenning, toetsing en ontwikkeling van beroepstrainers. De NOBTRA werd in 2009 opgericht door zeven ervaren trainers, op initiatief van Bert van Dijk, trainer, schrijver en opleider.

Nieuws

Meer nieuws over