De zes beste trainers in het Nederlandse taalgebied

07 september 2015 Consultancy.nl

Silvia Blankestijn, Anje-Marijcke van Boxtel, Carlijn Hoogeveen, Desiree Rooks, Arie Speksnijder en Leanne Steeghs zijn volgens de Nederlandse Orde van Beroepstrainers de beste trainers van het land. Op vrijdag 25 september wordt in ’t Spant, Bussum, de winnaar van de ‘Trainer van het Jaar’ verkiezing bekendgemaakt.

Sinds 2012 organiseert de Nederlandse Orde van Beroepstrainers, afgekort NOBTRA*, de ‘Trainer van het Jaar’ verkiezing. De vakprijs geeft erkenning aan de persoon die volgens collega’s en opdrachtgevers de beste trainer is in het Nederlandse taalgebied. Aan de bekendmaking van de genomineerden ging een selectieproces vooraf. Tot 31 juli konden opdrachtgevers en collega’s uit het werkveld kandidaten voor de verkiezing opgeven.

Trainer van het jaar

Na een grondige beoordeling van de kandidaten heeft de jury een shortlist van zes trainers geselecteerd voor de finale. Het betreft de volgende trainers (op alfabetische volgorde):

- Silvia Blankestijn, directeur/eigenaar van Blankestijn & Partners, opleider, trainer, coach, auteur;
- Anje-Marijcke van Boxtel: director bij Schouten Global en coach van Team Brunel Volvo Ocean Race;
- Carlijn Hoogeveen, hoofd Communicatie & Management Training bij Learnit Training;
- Desiree Rooks, trainer, coach, consultant bij Horizon Training & Ontwikkeling;
- Arie Speksnijder, eigenaar van training- en adviesbureau Bridge2Learn, trainer en opleider;
- Leanne Steeghs, eigenaar van Kommaarop.nu, trainer, coach, opleider en auteur.

"We zijn erg blij met de hoge kwaliteit en de diversiteit binnen deze groep. Alle genomineerden zijn zeer ervaren trainers met hart voor het vak", aldus NOBTRA-woordvoerder en Trainer van het Jaar-jurylid Astrid de la Fuente. "In vier jaar tijd is deze vakprijs voor trainers uitgegroeid tot een felbegeerde titel." 

Beste trainers in het Nederlandse taalgebied

De winnaar van de ‘Trainer van het Jaar’ award wordt bekendgemaakt tijdens de Dag van de Trainer, die jaarlijks wordt georganiseerd door Uitgeverij THEMA. De 2015 editie wordt op vrijdag 25 september gehouden in ’t Spant in Bussum. De winnaar van de prijs ontvangt een sculptuur, een jaar NOBTRA-lidmaatschap met vrijstelling van contributie en spreektijd op het NOBTRA-congres.

* De NOBTRA bevordert en bewaakt de kwaliteit van het trainersvak in Nederland. De orde maakt zich sterk voor de erkenning, toetsing en ontwikkeling van beroepstrainers. De NOBTRA werd in 2009 opgericht door zeven ervaren trainers, op initiatief van Bert van Dijk, trainer, schrijver en opleider.

Nieuws