HR consultancybureau Robidus krijgt nieuwe eigenaar

25 september 2015 Consultancy.nl

Onlangs hebben investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners (Avedon) en de directie van Robidus de aandelen van de huidige aandeelhouders en oprichters overgenomen. Met de gesloten overeenkomst haalt HR consultancybureau Robidus de benodigde expertise en voldoende groeikapitaal in huis om zijn ambitieuze doelstellingen te kunnen realiseren. Zo wil Robidus onder meer zijn dienstverlening op het gebied van arbeidsparticipatie uitbreiden.

Robidus is een snel groeiende onderneming die klanten adviesdiensten en ondersteuning levert op het snijvlak van arbeidsongeschiktheid, arbeidsparticipatie en verzuim. Klanten van Robidus zijn onder andere verzekeraars, multinationals en publieke organisaties. 

Mick Netiv – sinds 2008 directeur van HR consultancykantoor Robidus – schetst de huidige HR ontwikkelingen in de markt: “Nederland transformeert van een verzorgingsstaat naar een participatiesamenleving. De overheid trekt zich terug en legt de verantwoordelijkheden van arbeidsparticipatie bij werkgever én werknemer. Werken aan het arbeidsperspectief van werknemers en de inzet van de mogelijkheden binnen de sociale zekerheid worden cruciaal. Dit leidt tevens tot hogere betrokkenheid, verbeterde productiviteit en een lagere uitval van werknemers. Met als uiteindelijke resultaat: beheersing van de kosten van sociale zekerheid.”

Arbeidsmarktparticipatie

Door de boven geschetste nieuwe marktrealiteit is een bredere focus nodig, onder meer op het vlak van arbeidsparticipatie. Mede om die reden besloot Robidus onlangs om nieuw groeikapitaal en expertise aan te trekken via Avedon Capital Partners (Avedon), een investeringsmaatschappij met vestigingen in Amsterdam en Düsseldorf. Het private equityhuis en de directie van Robidus namen onlangs de aandelen van de huidige aandeelhouders en oprichters over. “Samen met Avedon willen we bredere diensten ontwikkelen op het gebied van arbeidsparticipatie”, legt Netiv uit.

Volgens directeur Sven Kelder, in dienst sinds de oprichting in 2003, sluit de expertise en portfoliostrategie van Avedon aan op de groeiambities van Robidus. “Waar Robidus ooit begon met het claimen van onbenut gebleven subsidies, biedt Robidus nu een integrale aanpak op het terrein van sociale zekerheid. Avedon gelooft in onze aanpak en strategie en is bereid om samen met ons te bouwen aan een nog beter pakket van dienstverlening en software welke aansluit op de behoefte van onze klanten. De expertise van Avedon begeleidt ons in de volgende fase van ons bedrijf.”

Robidus - Avedon Capital Partners

Volgens Alfred Tulp, partner bij Avedon, zal door de deal het algehele serviceniveau voor klanten toenemen: “wij zijn erg verheugd met de investering in Robidus. Dankzij haar diepe ervaring, innovaties en integrale aanpak op het terrein van sociale zekerheid kan zij haar klanten een hoog niveau van service bieden. Wij kijken uit naar een verdere vruchtbare samenwerking met het management om de ambitieuze groeidoelstellingen van de onderneming te realiseren”, aldus Tulp. 

Vooralsnog laat de HR-dienstverlener, die zo’n 200 professionals in dienst heeft, in het afgelopen jaar sterke groeicijfers zien. Zo nam de omzet toe naar €24 miljoen, een toename van 20%. En ook het bedrijfsresultaat verbeterde – in 2014 €4,7 miljoen ten opzichte van €2,6 een jaar eerder. Verdere groei ligt de komende jaren binnen handbereik, verwacht Tulp, die denk dat een omzet van €30 miljoen in 2015 haalbaar is.

Nieuws

Meer nieuws over