Chandler Hatton versterkt Arthur D. Little in Amsterdam

24 september 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Arthur D. Little heeft zijn Nederlandse team versterkt met Chandler Hatton. De voormalige ‘Young CTO of the Year’ is binnen het Amsterdamse kantoor van het management consultancybureau aangesteld als Manager, en versterkt de Sustainability- and Technology & Innovation praktijk. De focus van Hatton zal voornamelijk liggen op de maakindustrie en de energie- en nutssector.

Chandler Hatton maakt de overstap van de industrie naar de adviesbranche. De afgelopen vier jaar gaf Hatton leiding aan de ‘engineering & product development’ activiteiten van biogasbedrijf SimGas. Gedurende deze periode transformeerde SimGas van een startup naar een internationale speler, die commerciële energie en sanitaire systemen levert. Bovendien heeft het zich gepositioneerd als de grootste leverancier van residentiële biogassystemen in Oost-Afrika. In 2013 werd Hatton vanuit haar rol bij SimGas verkozen tot ‘Young CTO of the Year’ door TMC, een wereldwijde technische dienstverlener.

Chandler Hatton - Arthur D Little

Voordat zij bij SimGas aan het werk ging deed Hatton ervaring op als zelfstandig consultant (onder de naam ‘Hazel Design and Consulting) op het gebied van energie, transport en infrastructuur. Hatton, die oorspronkelijk uit de VS komt, heeft ervaring in verschillende rollen op het gebied van productontwikkeling en duurzaamheid, voortbouwend op haar studie Mechanical Engineering & Architecture aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) en haar master in Industrial Design Engineering aan de TU Delft.

Begin september koos Hatton voor een nieuwe uitdaging. Zij sloot zich aan bij Arthur D. Little, een management consultancybureau met meer dan dertig kantoren wereldwijd, waaronder in Boston, Beiroet, München en Tokio. Hatton is binnen het Amsterdamse kantoor van Arthur D. Little gestart als Manager en versterkt de Sustainability- and Technology & Innovation praktijk van het bureau. Hierbij zal ze zich voornamelijk richten op de maakindustrie en de energie- en nutssector – twee sectoren die een centrale rol spelen in het dienstenportfolio van Arthur D. Little in Nederland. “Hatton zal ons groeiende team in Amsterdam versterken en bijdragen aan onze missie om strategieën te verbinden aan technologie en innovatie”, reageert Martijn Eikelenboom, Managing Partner van Arthur D. Little Nederland, op de benoeming van Hatton.