Deloitte koopt consultancybureau Kaisen Consulting

18 september 2015 Consultancy.nl

De consultancypraktijk van Deloitte heeft Kaisen Consulting overgenomen, een boutique adviesbureau in de UK en de VS gespecialiseerd in ‘leadership consultancy’. Als onderdeel van de integratie zal Kaisen worden omgedoopt tot ‘Deloitte Leadership’. Voor Deloitte vormt de stap een mijlpaal in het realiseren van zijn ambitie om een grote wereldwijde speler te worden op het gebied van leiderschap.

Recent onderzoek van accountants- en advieskantoor Deloitte toont aan dat leiderschap een belangrijk vraagstuk is op de agenda van bestuurders. “Uit ons onderzoek blijkt dat negen van de tien organisaties leiderschap zien als een van hun grootste uitdagingen. Toch gelooft slechts 13% van de organisaties dat zij een ‘uitstekende’ pijplijn hebben voor leiderschapstalent binnen alle managementlagen. Het is duidelijk dat bedrijven moeite hebben leiders aan te trekken die hun toekomst zullen vormgeven, en om deze te behouden en te ontwikkelen”, legt Dimple Agarwal uit, Global Organisation Transformation & Talent Leader bij Deloitte. In de 2014 editie van het jaarlijkse Deloitte onderzoek ‘Human Capital Trends’ werd leiderschap aangewezen als meest urgente HR-probleem.

Perceived urgency of 12 global trends

Om in te spelen op de groeiende vraag naar leiderschap adviesdiensten – een markt met een geschatte jaarlijkse waarde van meer dan $40 miljard (~€36 miljard) – besloot Deloitte om zijn aanbod op dit gebied te versterken met de overname van Kaisen Consulting. Het in Bristol gevestigde bureau heeft meer dan 60 professionals in dienst, waaronder 30 beroepspsychologen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Kaisen heeft 25 jaar ervaring in het adviseren van topmanagers in meer dan 40 landen bij het definiëren van leiderschapsstrategieën, het meten van leiderschapspotentieel en met ondersteuning bij leiderschapsontwikkeling.

De overname bouwt voort op een “langdurige en succesvolle alliantie” tussen de twee bureaus, aldus Marc Kaplan, Principal bij Deloitte Consulting. De belangrijkste reden voor de deal is het verder samenvoegen van de kennis en ervaring van beide bureaus. “Na het sluiten van een alliantie met Kaisen, bijna vijf jaar geleden, luidt de huidige overname de volgende fase in voor het integreren van de specialistische kennis en ervaring van de twee organisaties”, vertelt Richard Houston, Managing Partner bij Deloitte Consulting in de UK.

Marc Kaplan, Richard Houston, Anthony Abbatiello, Dimple Agarwal

Hoewel de overname formeel door Deloitte UK wordt gedaan, zal Kaisen de kantoren van het Big Four kantoor wereldwijd versterken om aan de behoefte van internationale klanten te voldoen. De deal brengt Deloitte’s expertise en ervaring op het gebied van leiderschap samen met Kaisen’s assessment methodologie, intellectueel eigendom en tools. “Deze transactie stelt ons in staat om onze dienstverlening op het gebied van leiderschapsontwikkeling richting onze klanten uit te breiden en om betere bedrijfsresultaten te realiseren”, voegt Anthony Abbatiello toe, Principal bij Deloitte Consulting en US Head voor Deloitte Leadership.

Nieuws

Meer nieuws over