EY koopt Manufacturing Intelligence bureau Entegreat

28 augustus 2015 Consultancy.nl

EY heeft de consulting en systeemintegratie praktijk van Manufacturing Intelligence bureau Entegreat overgenomen. Volgens het Big 4 kantoor zal de toevoeging van Entegreat’s analytische expertise een positieve impuls geven aan zijn smart manufacturing dienstverlening.

Entegreat is een Manufacturing Execution Systems (MES) en softwareleverancier die is opgericht in 2000. Het bedrijf is gespecialiseerd in operational excellence en energie management, en biedt zijn klanten in de maakindustrie een verzameling van consultancydiensten, systeemarchitectuur en implementatiediensten voor complexe informatiesystemen. Entegreat heeft drie kantoren – in de VS, Canada en Costa Rica – evenals een aanwezigheid in 17 andere markten.

Om zijn smart manufacturing dienstverlening verder uit te breiden heeft zakelijke dienstverlener EY besloten om de consulting en systeemintegratie praktijk van Entegreat over te nemen. Als onderdeel van de deal krijgt EY ook de exclusieve rechten voor de Proficy Health Monitor. Deze software is door Entegreat ontwikkeld om inzicht te geven in de prestaties van de productieprocessen en -omgevingen van klanten.

EY buys Entegreat

Volgens EY zorgt de toevoeging van Entegreat niet alleen voor een positieve impuls voor zijn consultancyvermogen in de maakindustrie, maar helpt deze ook om te voldoen aan de evoluerende klantenbehoefte naar real-time inzetbare analyses om de efficiëntie van het productieproces te verbeteren. “De investeringen die wij nu doen zullen helpen bij het vormen van de Advisory praktijk van de toekomst,” legt Greg Jenko, EY Americas Advisory Lead voor Digital & Emerging Technology, uit. “Door nauw met onze klanten samen te werken kunnen we een meer slanke en wendbare maakindustrie creëren en eer blijven doen aan ons motto ‘building a better working world’.”

Nieuws

Meer nieuws over