Peter Weijland Programma Manager Onderwijs Turner

17 augustus 2015 Consultancy.nl

Adviesbureau Turner heeft Peter Weijland onlangs aangesteld als Programma Manager Onderwijs. Weijland is als docent afkomstig van de Universiteit van Amsterdam, waar hij de afgelopen drie jaar doceerde op het gebied van Information Studies. Voorheen was Weijland zo’n zeven jaar als strateeg werkzaam bij KPN en werkte gedurende zijn loopbaan ook enkele malen als zelfstandig ondernemer. Bij Turner zal Weijland zich als nieuwe Programma Manager vooral bezighouden met strategie-implementatie binnen het hoger onderwijs (HBO en WO).

Peter Weijland promoveerde in Amsterdam op het gebied van Wiskunde en Informatica en startte zijn loopbaan bijna direct daarna als directeur van onderzoeksstichting SERC, waar hij in aanraking kwam met organisatievraagstukken. Na ruim anderhalf jaar vertrok hij bij SERC en sindsdien bleef Weijland actief binnen de adviesbranche en deed hij gedurende zijn loopbaan ruime ervaring op als adviseur en als ondernemer. Weijland werkte onder meer zeven jaar als strateeg bij de mobiele divisie van KPN, was als adviseur verbonden aan meerdere gerenommeerde adviesbureaus en startte bovendien als ondernemer tweemaal een eigen bedrijf.

Verder heeft Weijland ruime ervaring in binnen- en buitenland op het gebied van strategie, innovatie en organisatie-ontwikkeling. In de afgelopen jaren bouwde Weijland een groot netwerk op onder directies en besturen van grote organisaties en richtte zich de laatste jaren in het bijzonder op de sector van het hoger onderwijs – de afgelopen twee jaar was hij als docent Information Studies werkzaam binnen de Universiteit van Amsterdam.

Peter Weijland - Turner

Recentelijk koos Peter Weijland voor een nieuwe uitdaging en sloot zich aan bij Turner, een organisatieadviesbureau dat zich onder meer specialiseert in strategie-implementatie, operational excellence en performance management. Turner levert deze diensten binnen uiteenlopende sectoren variërend van de financiële en zakelijke dienstverlening, de bouw/industrie & groothandel, uitgeverijen en de media, tot het onderwijs, de publieke sector en de zorg. Bij Turner is Weijland inmiddels werkzaam als Programma Manager Onderwijs. Vanuit die rol richt hij zich vooral op het gebied van fusies en samenwerkingen, planning & control, bedrijfsvoering, 2e/3e geldstroom en studiesucces op hoger onderwijs instellingen (HBO/WO).

Jeroen Visscher, partner bij Turner, is verheugd over de nieuwe aanwinst: “Klanten noemen Peter Weijland creatief, conceptueel en een multidisciplinaire verbinder. Hij werkt inspirerend en motiverend naar zijn omgeving en neemt mensen mee in het proces. Het typeert hem dat hij zowel strategisch/conceptueel als praktisch en uitvoerend uit de voeten kan met organisaties en processen.”

Nieuws

Meer nieuws over