KPMG koopt bureaus Boxwood & High-Point Rendel

12 augustus 2015 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft recentelijk twee Britse consultancybureaus overgenomen. Het Big Four kantoor heeft zowel Boxwood, een bedrijfstransformatiespecialist gevestigd in Londen, als de management consulting takken van High-Point Rendel, een specialist op het gebied van grote infrastructuurprojecten, aan zijn Advisory praktijken toegevoegd. In totaal maakten zo’n 90 consultants en partners de overstap naar KPMG.

Boxwood werd opgericht in 2000 en is sindsdien uitgegroeid tot een management consultancybureau met ongeveer 55 consultants, gespecialiseerd in bedrijfstransformaties. Het Londense bureau is actief in een aantal verschillende sectoren, waaronder consumentengoederen, financiële dienstverlening, Life Sciences, infrastructuur en technologie, media en telecom. In de afgelopen jaren is Boxwood meerdere keren erkend voor zijn transformaties, waaronder ook acht industrie-awards van Britse adviesbranchevereniging MCA.

Boxwood has joined KPMG

High-Point Rendel is een internationaal adviesbureau dat een verzameling van commerciële, aannemers, technische en management consultancy diensten levert aan stakeholders die betrokken zijn bij grote ingenieurs-, aanbesteding- en constructieprojecten. Het bedrijf bestaat sinds 1985 toen High-Point (specialist in commercial claims advisering) fuseerde met Rendel, Palmer & Tritton (een advies- en ingenieursbureau). Ook High-Point Rendel heeft zijn hoofdkantoor in Londen. Het bureau heeft meer dan 150 professionals in dienst.

Zowel Boxwood als High-Point Rendel’s management consultancy takken zijn overgenomen door KPMG Advisory. De adviestak van het Big Four kantoor is een van ’s werelds grootste adviespraktijken, en staat volgens een recente analyse van onderzoeksbureau Gartner op de vierde plek van grootste consultancybureaus ter wereld.

KPMG buys consulting arms of High-Point Rendel

De twee overnames betekenen een aanzienlijke versterking van KPMG’s management consultancy capaciteiten in het Verenigd Koninkrijk. De overname van Boxwood voegt ongeveer 55 adviseurs en partners toe aan de Britse afdeling van KPMG Advisory, en met de overname van de consultancy-activiteiten van High-Point Rendel voegt het Big Four kantoor zo’n 35 professionals toe aan zijn Major Projects Advisory praktijk – die actief is in de advisering van (zeer) grote infrastructuurprojecten. De nieuwe praktijk die ontstaat uit de High-Point Rendel deal heet KPMG-HPR en wordt geleid door High-Point Rendel CEO Kelvin Hingley en Managing Director Nigel Bell, samen met KPMG-Partner Gordon Shearer.

Over de overname van Boxwood vertelt Richard Fleming, Head of Advisory bij KPMG: “Dit is een zeer belangrijke transactie voor KPMG aangezien wij ernaar streven om ons aanbod van consultancydiensten uit te breiden en te verbeteren, in het bijzonder voor midmarket bedrijven overal in de UK. Boxwood’s heldere en hands-on projectbenadering verzekert het bureau van een constante groei, verbeterde winstgevendheid en waardecreatie voor zijn klanten.” Vooral op het gebied van post-fusie integratie zal KPMG door de overname van meer toegevoegde waarde kunnen zijn voor zijn klanten, gezien de sterke staat van dienst die Boxwood daar heeft opgebouwd. In eerste instantie zal het Boxwood-merk worden aangehouden in de nieuwe praktijk KPMG Boxwood, die geleid wordt door Chris Wakerley, een van de medeoprichters van het bureau. Ook Matt Clarke treedt toe tot het Partner-team van KPMG Advisory.

Richard Fleming - Chris Wakerley and Matt Clarke

Met de overname van de strategie management en commerciële consultancytakken van High-Point Rendel vergroot KPMG zijn capaciteit om zeer grote infrastructuurprojecten in de UK op significante wijze te begeleiden. Fleming vertelt: “Onze klanten zijn verwikkeld in steeds ambitieuzere en complexe projecten, die onbekende risico’s met zich meedragen, versterkt door de extra complexiteit van de globale supply chains.” Hij voegt toe: “Het High-Point Rendel team heeft meer dan 40 jaar ervaring met een aantal van ’s werelds grootste en meest prestigieuze projecten, waarin het bedrijven ondersteunt bij het plannen en vermijden van dure vertragingen en tijdsoverschrijdingen. Deze overname betekent een grote stap voor zowel KPMG UK als wereldwijd, en stelt ons in staat klanten in alle fases van hun megaprojecten van advies te kunnen voorzien, van de eerste planning tot de uiteindelijke oplevering.”